Nou, aangezien er niemand van schrik is gestorven na mijn eerste Review (voor zover ik weet) hier de tweede! Ik kreeg een tijd geleden een persbericht in m’n mailbox van The Bodyshop. Vroeger was The Bodyshop the place to be voor gezichtsreiniging, bodybutters en natuurlijk moederdagcadeautjes. Wat me wel altijd aansprak was het feit dat ze niet op dieren testen en al heel lang zich inzetten tegen bodyshaming. Deze poster vond ik altijd heel erg inspireren, zeker voor jonge meisjes die door de media een volledig verkeerd beeld van schoonheid hebben.

ruby_poster

Als moeder van een jongetje van bijna 20 maanden is slaap niet meer wat het geweest is. Dat ik nooit een hele goede slaper geweest ben las je hier al ‘Leven met Nightterrors’. Maar nu zag ik echt aan mezelf dat ik in de afgelopen 20 maanden een paar keer per nacht eruit moest. Rimpels (oh horror), een vale teint en een droge huid. Door vermoeidheid nam ik ook niet altijd de tijd om m’n huid ’s avonds te reinigen dus de vernieling werd snel zichtbaar. Toen ik het persbericht binnen kreeg met daarin de belofte dat er crème bestond die mijn huid zou revitaliseren terwijl ik slaap was ik direct geïnteresseerd. Oils of Life, de naam is ook wel heel catchy! Ik mailde het PR bureau dat ik de crème graag wilde reviewen omdat ik exact de doelgroep ben waar zij zich op richten en zij gaven aan dat ik nog niet groot genoeg was om het product te kunnen ontvangen. Toen ik een aantal weken later met mijn moeder voorbij The Bodyshop liep en de posters van ‘Oils of Life’ zag hangen besloot ik naar binnen te gaan en de crème alsnog te kopen.

Lees hier mee wat ik er van vind!

INTENSELY REVITALISING SLEEPING CREAM
The Bodyshop stelt in hun persbericht het volgende;
‘Ondanks dat 8 uur het droomscenario is van de ideale hoeveelheid slaap per nacht, is dat niet altijd voor iedereen de realiteit. En iedereen die na een te korte nacht in de spiegel kijkt, weet wat slaaptekort kan doen met de huid. Ook weten we dat een lange periode van slaaptekort de tekenen van huidveroudering versterkt. En daarom is het zo belangrijk om het beste uit de nachtrust te halen, hoeveel uur deze ook duurt. De piek van de vernieuwingsperiode van de huid ligt tussen 23.00 uur en 02.00 uur, daarom noemen we dit de gouden uren. En dat is precies het moment dat de NIEUWE Oils of LifeTM Intensely Revitalising Sleeping Cream om de hoek komt kijken. Onze luxe, maar ultra-verfrissende textuur smelt in de huid en revitaliseert de huid terwijl jij slaapt. Met onze nieuwe verfrissende nachtcrème haal je dus het meeste uit je schoonheidsslaap…hoe lang deze ook duurt!’

Nou dat klinkt me als muziek in de oren! Hoe meer slaap, hoe beter maar wel heel fijn dat deze crème de schaarse uurtjes die ik mee pak gelijk optimaal benut. Kom maar op met die intensiviteit! De INTENSELY REVITALISING SLEEPING CREAM kost €35,- voor 80 milliliter. De Cream zit in een fris wit kartonnen doosje. (Tijdens het winkelen is dit doosje ergens tussen komen te zitten in de buggy dus helaas iets gekreukt, sorry!)

IMG_4504

IMG_4505

De pot is van glas gemaakt en heeft een zwarte kunststof dop. De gele/gouden kleur van de pot geeft het een mooie en chique uitstraling. De pot staat prachtig op mijn toilettafel!

IMG_4510

IMG_4511

Als ik de pot open ben ik aangenaam verrast door de kruidige geur. Ik heb ooit een waanzinnig lekkere ayurvedische gezichtsbehandeling ondergaan bij een Aveda salon en de geur doet me daar een beetje aan denken, Positief dus! Ik houd er niet zo van als iets wat ik op m’n gezicht smeer heel chemisch/kunstmatig ruikt. Deze crème ruikt alsof een kruidenvrouwtje uren lang allerlei heerlijke kruiden bij elkaar heeft gezocht en deze speciaal voor mij in een crème heeft gestopt.

IMG_4512

IMG_4513

Toelichting over deze ingrediënten in het persbericht:

‘Tijdens onze reis rond de wereld selecteerden we 3 kostbare, zaadoliën die bekend staan om hun krachtige revitaliserende en herstellende eigenschappen:
• Zwarte komijnzaadolie uit Egypte met een hoge concentratie aan antioxidanten
• Rozenbottelzaadolie uit Chilli, rijk aan het herstellende Omega 3 en 6
• Camelia zaadolie uit China, van nature rijk aan voedend oliezuur

Door het mengen van deze zaadoliën met een mix van 7 krachtige essentiële oliën hebben we een nachtcrème gecreëerd die de huid nacht na nacht intensief revitaliseert.
De 7 essentiële oliën die we hebben geselecteerd vanwege hun heilzame eigenschappen, werden oorspronkelijk voor medicinale doeleinden en, vanwege hun specifieke geur.
De lichtgewicht oliën dragen bij aan de luxueuze en zintuigelijke ervaring van deze intensely rivitalising sleeping cream.’

Ik word er blij van! Het is tijd om hem te testen dus ik reinig mijn huid extra goed.
De crème voelt heel smooth aan. Als ik hem opsmeer valt direct op dat hij een fris gevoel geeft. Dit komt vast door die krachtige mix van de 3 zaadoliën en 7 etherische oliën. Hij smeert makkelijk uit en ik merk direct dat ik er niet heel veel van nodig heb. Dit vind ik ook fijn want niets vervelender dan een crème die erg kostbaar is en je eigenlijk altijd bergen moet gebruiken om je gezicht een beetje in te kunnen smeren. Ik smeer mijn gezicht en mijn hals tot aan mijn decolleté in. De geur is heerlijk en met de zomer op komst kan ik me voorstellen dat het verkoelende effect ook helemaal geweldig is na een dag in de zon. De crème plakt minimaal en trekt snel in.

IMG_4530

Als ik de volgende ochtend wakker wordt merk ik dat mijn huid zachter is. De dagen en weken erop houd ik me netjes aan een goed reinigingsritueel en smeer ik trouw mijn Oils of Life Cream. Ik merk dat mijn huid goed gevoed wordt en hij meer straalt. Of het echt de rimpels gladder maakt weet ik niet maar het zorgt er in ieder geval voor dat ik al meerdere keren door mensen gevraagd ben of ik goede nachten heb gehad omdat ik er zo uitgerust uit zie. He he, eindelijk!

Kortom, ik ben erg tevreden over de Intensely Revitalising Sleep Cream, al was het alleen maar door de geur en het zachte huidje! De Cream is te koop bij elke The Bodyshop en online.

Zoals je al kon lezen is dit geen gesponsord artikel. Ik schrijf hier over omdat ik er zelf nieuwsgierig naar was en het een fijn product vind.