Een tijd geleden nodigde vriendinnetje Eva van FreshWaterValley met uit voor het prestigieuze Beauty Tool VVIP Event. Eva en ik gaan al heel wat jaartjes terug. Ze is precies 1 jaar ouder en was een meisje waar ik altijd naar op keek op de feestjes die mijn oom en tante gaven en waar zij dan met haar ouders kwam. Ik bedoel, als je 12 bent en een meisje is een jaar ouder dan jij dan scheelt dat toch heel wat he! 🙂 Na elkaar uit het oog te zijn verloren kwam ik haar een jaar of vijf geleden weer op een feestje van mijn oom en tante tegen. Ze bleek naar Amerika te zijn verhuisd (jaloers) en net als ik een eigen bedrijf te hebben. We hebben de hele avond gekletst en hebben sindsdien heel regelmatig contact. Superleuk! FreshWaterValley is dé online shop (en veelzijdig als Eva is, blogt & vlogt ze ook) waar je beautytools en verzorgingsgadgets van topkwaliteit vindt waarmee je de schoonheidssalon in huis kunt halen. De thuisspa producten onderwerpt Eva zorgvuldig aan een testfase vanuit haar huis in Florida. Alleen als ze doen wat ze beloven worden ze opgenomen in de webshop en naar Nederland gehaald. Alle producten worden vanuit Goes (Jeeuh Zeeland!) verzonden naar de klant.

Een aantal keer per jaar vliegt ze naar Nederland en proberen we elkaar altijd even te treffen voor een goed glas wijn of een etentje. Dit keer zou ik haar dus sowieso zien op het Beauty Tool Event wat ze samen met Holland Beauty Company organiseerde in Utrecht. Nou grijp ik bijna elk excuus aan om de provincie uit te komen maar in dit event had ik echt heel veel zin. Lekker optutten en heel de middag aan de slag met beautytools. What’s not to like! Ik ben op dit moment al een product van FreshWaterValley aan het testen, daarover later meer, en was erg benieuwd naar de nieuwe producten waarmee ze ons zouden laten kennismaken.

mandy profiel
Look of the day

Eenmaal aangekomen in Utrecht wordt ik begroet door Eva met een good old American hug en stelt ze me voor aan Michel van Holland Beauty Company. Ik ontmoet een aantal andere beautybloggers die er vandaag ook bij zijn waaronder Beautytag, De Appel van Eva, Maycate en Tutje.nl. Dat vind ik dus ook echt zo leuk aan events, andere bloggers ontmoeten en de mensen achter de blogs leren kennen. Als we de zaal binnen gaan zien we direct een heleboel Beautytools uitgestalt liggen en iedereen is natuurlijk razend nieuwsgierig. De prachtige en superaardige oprichter van Loïs Lee, Debby, zat naast mij en dat was ook al een feestje op zich. Wat een leuk mens en wat een geweldige producten, ook hierover (en over Debby), binnenkort meer op Loverdose.

Eva en Michel openen het event en vertellen ons alles over de nieuwste trends op Beautytool gebied. We maken kennis met mooie merken als Baby Quasar, B.Kettner en Magnitone. Ik vind het verbluffend om te zien dat Eva bijna als een volleerd dermatoloog alle vragen over de werkingen op verschillende huidtypes kan beantwoorden en hoeveel kennis ze heeft. Kijk, ik wist altijd al dat het een hele slimme dame was maar hier straalt het professionalisme en de passie voor haar bedrijf echt vanaf.

IMG_4841
Eva, oprichtster en blog/vlogster van FreshWater Valley

Holland Beauty Company heeft een groot assortiment aan mooie producten van sterke merken in hun webshop. En ik merk dat de vrouwen in de zaal toch wel gecharmeerd zijn van deze leuke man die ons erg goed van advies kan voor zien. Hij houdt de sfeer luchtig en weet zijn producten op een heldere manier te beschrijven zodat je ook direct weet of het wel of niet bij je past. We krijgen ook uitgebreid de kans om een aantal producten te proberen en krijgen zelfs een spraytan demonstratie! Een aantal dagen later zie ik op de Snapchat van Eva dat Michel ook nog eens een geweldige zanger blijkt te zijn, jammer dat we dat daar niet live hebben gehoord!

spraytan
Spraytan demo van Michel

Mijn dag is helemaal goed als Celebrity Make-up Artist Katherine McDonald, en tevens de oprichtster van Luka Cosmetics aanwezig is om meer uitleg te geven over haar biologische make-uplijn waar ik al bijna een jaar zwaar fan van ben. Kijk, wat goed genoeg is voor Sophia Vergara (Katherine deed pasgeleden de make-up voor haar bruiloft) is zeker ook goed voor Zeeuws meisje Mandy! Ik ben hier door Eva aan verslingerd geraakt en aangezien ik nou eenmaal een zwak heb voor girlbosses vond ik het natuurlijk geweldig om haar te ontmoeten. Katherine bleek een lieve (oh ja, en prachtige) vrouw met ongelofelijk veel kennis van ingrediënten in ‘reguliere’ make-up waar ze van merkte dat steeds meer vrouwen hier niet goed op reageerden. Omdat ze zelf ook last kreeg besloot ze zelf biologische High Definition Make-up te gaan ontwikkelen. Ook Katherine weet ons met feiten om de oren te slaan waar we even stil van zijn. Bijvoorbeeld hoeveel bekende (en geliefde) beautyproducenten nog steeds op dieren testen of dierenproduct gebruiken in hun make-up. Het echt genieten begint als Katherine  de dochter van Michel en een van de bloggers live opmaakt met haar make-up lijn en terwijl ze dit doet ons meer verteld over de (o.a. helende) werking van de verschillende producten in de make-up lijn. Geweldig om te zien hoe zij in een mum van tijd de mooie dame van ikhouvanbeauty omgetoverd in de tweelingzus van Adele, met bij behorende wing!

luka
Katherine working her magic!

Aan het einde van het event worden we uitgenodigd om te kijken welke producten wel willen reviewen en toasten we met champagne op de mooie middag. Ik kies een aantal producten uit die jullie de komende tijd zullen zien verschijnen in de Beautyreviews. Kleine spoiler, zelfs K. gaat een heel gaaf nieuw product testen!

Ik ben erg dankbaar dat ik er bij mocht zijn en ben apetrots op mijn vriendinnetje Eva die dit toch maar even voor elkaar heeft gebokst! Ik kan niet wachten om hun producten te reviewen en eigenlijk ook niet tot hun volgende Beautytool VVIP Event!

mandy en eva
Girlbosses united!

Mandy met Michel
Met Michel van Holland Beauty Company

Dank je wel Eva en Michel voor deze inspirerende  middag!