Ik heb een haat-liefdeverhouding met goede voornemens in het nieuwe jaar. Een van de dingen die ik het allerliefste doe is het maken van lijstjes, een nieuwe agenda ‘inschrijven’ en m’n month planner invullen. En nieuwe lijstjes/voornemens opschrijven in het begin van het jaar voelt voor mij als de ultieme schone lei. Het voelt dan alsof het net iets meer kans van slagen heeft dan in de rest van het jaar. Dikke onzin, dat zie ik volledig in. Maar hoe vaak ben jij wel niet op maandag begonnen met dat nieuwe dieet of gestopt met roken? Juist!

Ik vind het aan de andere kant ook wel iets onhaalbaars hebben. Alsof je het afgelopen jaar niks goeds hebt gedaan, dat je nu deze dingen in het nieuwe jaar wilt aanpakken. Dus in plaats van goede voornemens, noem ik het gewoon doelen die ik wil behalen. Dat klinkt wat zakelijker en minder ‘het-lukt-toch-niet’. Voor doelen maak je een stappenplan, waarbij realistische (lees kleine) stappen belangrijk zijn. Je kunt een heldere planning maken om je doelen te behalen.

Vandaag vertel ik jullie over de doelen die ik voor mezelf heb gesteld om in 2017 te behalen.

Doel 1
25.000 unieke bezoekers per maand op Loverdose.nl
Loverdose bestaat nu iets langer dan een jaar en ik ben erg trots dat er maandelijks zo’n 11.000 (!) unieke bezoekers mijn artikelen lezen. Ik wil heel graag dat Loverdose dit jaar groeit. Niet alleen in de aantallen maar ook kwalitatief. Ik ga dit jaar meer focus aanbrengen, ga starten met vloggen en hoop jullie interessante, onroerende, humoristische, eerlijke content te kunnen bieden! Binnenkort vertel ik jullie meer over de nieuwe ideeën, veranderingen en de frisse blik op 2017 voor Loverdose!

Doel 2
De zoektocht naar Mandy’s happiness
Ik weet hoe triestig dit klinkt maar écht weten waar ik blij van word, is nog al een dingetje. Een dingetje waar ik het niet graag over heb maar wat wel echt waar is. Ik ben een serial pleaser (check het artikel op Loverdose van woensdag dan vertel ik hier meer over) wat er voor gezorgd heeft dat ik me nog al lang als een kameleon heb aangepast. Resultaat? Ik heb dus geen flauw benul wat ík echt leuk vind. Oké, afgezien van dansen, shoppen en mijn lievelingsseries natuurlijk. Ik ga dit jaar allerlei dingen uitproberen om te zien wat nou echt bij mij past. Dit gaat vast hilarische taferelen opleveren dus ik neem jullie mee op deze reis!

Doel 3
#fitgirl of #fittergirl
Jullie hebben kunnen lezen dat ik deze zomer heel gemotiveerd begon aan ‘Mandy’s road to fit’ maar dat die revengebody nog niet gelukt is. Ik wil graag dit jaar verder met het fitter worden. Misschien (lees: waarschijnlijk) is het lichaam van Khloe niet echt realistisch maar ik ga weer starten met hardlopen en hoop nog een extra sport ernaast te kunnen gaan doen. Gezonder eten; geen vlees, geen zuivel en minder suiker staat sowieso heel hoog op mijn lijstje. We gaan het zien!

Doel 4
Minder tijd op mijn telefoon zitten
Ik schreef er eerder al dit artikel over maar ik vind het nog steeds heel lastig om meer quality time zonder mijn telefoon te hebben. Ik ben er zakelijk natuurlijk veel mee bezig maar ik wil gewoon meer in het ‘nu’ zijn, in de echte wereld. Sinds een dag of twee staat de ‘Moments’ app op mijn telefoon (ja, ironisch ik weet het!) die gaat bijhouden hoeveel uur ik nou echt op mijn telefoon besteed. Er zit blijkbaar ook een feature op waarbij je telefoon op bepaalde tijden geblokt is. Bring it on.

Doel 5
Op orde komen
Nou, dit klinkt lekker zwaar. En ook zo lekker concreet, not! Maar eerlijk is eerlijk, er mag meer balans, rust en orde komen op een heleboel gebieden. Ik weet dat je niet alles in een keer kunt doen maar ik kan het wel proberen. Om te starten met administratie (bleeuh) en planningen. M’n nieuwe huisje wil ik graag helemaal afmaken. Ik wil Duncan een heleboel leren dit jaar en uitzoeken hoe de toekomst er ziet met mij en K. Kortom, eigenlijk wil ik alles. 🙂

Ik hoop dat ik volgend jaar om deze tijd een terugblik naar deze doelen kan doen en dat ik bereikt heb, wat ik hier vandaag neer heb geschreven. Ik ga mijn best doen!
Hebben jullie goede voornemens of doelen voor 2017! Ik ben benieuwd!