Ik houd van lijstjes. Een van de dingen die mij het meest voldoening geeft, is punten van to-do-lijstje afstrepen. En dan hebben we het nog maar over afstrepen van werkgerelateerde dingen. Ik schreef begin dit jaar in het artikel Een nieuw begin dat 2018 voor mij het jaar is waarin alles weer helemaal open ligt, en ik bedacht me dat het wel heel leuk zou zijn om een bucketlist te maken.

Als ik iets heb geleerd van mijn lijstjes-verslaving is dat het demotiverend werkt als je te veel op een lijstje hebt staan. Dan is het niet meer overzichtelijk is en het onoverkomelijk aan kan voelen. De oplossing? Lijstjes met maximaal 10 (of in mijn geval 11) punten die variëren van grote dingen tot kleine dingen. Zo ben ik dus ook aan de slag gegaan met het samenstellen van mijn MDM bucketlist. Om te zorgen dat het me inspireert en voldoening geeft heb ik een bucketlist gemaakt voor dit jaar. En aangezien het nu maart is, is de list dus voor de komende 8 maanden.

Ik geloof er heilig in dat als je hardop dingen uitspreekt of opschrijft (een vriendinnetje van mij noemt dit ‘dingen bestellen’) dat dit door het universum wordt opgepikt en het jouw kant uit kan komen. Geloof me, het klinkt zweveriger dan het daadwerkelijk is. Het heeft iets van ‘The Secret’ maar dan zonder cheques op je muur plakken! 🙂 Maar door je wensen naar buiten te slingeren, en andere mensen te laten weten wat je graag zou willen, wordt de kans nou eenmaal groter dat het ook echt uitkomt.

Dus hierbij de 11 punten op mijn Modern Day Muse Bucketlist!

1: Heel veel reizen 

Ik wil dit jaar zoveel mogelijk reizen. Zowel alleen als met Duncan. Ik viel natuurlijk begin februari al met mijn neus in de boter met de reis naar Dubai. Ik heb me voorgenomen dat ik, zeker op de momenten als ik Duncan niet heb, meer van de wereld wil zien. Op mijn Bucketlist om alleen te reizen dit jaar staan IJsland (Noorderlicht) New York (zie punt 7 )en als het even kan nog een tropisch eiland. Het leukste zou natuurlijk zijn als dit ook nog een beetje voor een leuke prijs zou kunnen dus ik laat me ook wel een beetje inspireren door bijvoorbeeld mijn vrienden Marry, Denny & Liv die nu de wereld over reizen en om kosten te drukken en meer mensen te ontmoeten bij locals slapen. Dus woon je onder het Noorderlicht, op een prachtig tropisch eiland of in mijn lievelingsstad New York en vind je Zeeuws gezelschap leuk? Let me know!

2:In Musee D’Orsay (Parijs) kijken naar de Waterlelies van Monet

Toen ik een jaar of 12 was nam mijn vader mij en mijn zusje mee naar het museum. Ik vond alles wel interessant maar was vooral enorm gegrepen door de expositie van Monet die daar hing. Ik koos op de middelbare school voor kunstgeschiedenis vooral omdat ik graag net zo mooi wilde kunnen tekenen en schilderen als mijn moeder en zusje, (nooit gelukt overigens) maar het bleek 1 van de vakken die ik het allerleukst vond. Tijdens een studiereis naar Parijs vond ik mezelf in Musée D’Orsay in 1 ruimte met de Waterlelies van Monet. Ik heb daar bijna een uur binnen gezeten om de doeken zo volledig mogelijk in mij op te nemen. De waterlies van Monet hebben sindsdien een speciaal plekje in mijn hart. Ik ben inmiddels 33 en zou zo graag weer mezelf verliezen in deze doeken. Dus op mijn bucketlist voor 2018 staat zeker ook het op de Thalys stappen naar Parijs en uren naar de Waterlelie -serie van Monet kijken.

3: Tattoo zetten bij iemand anders

Ik weet dat dit een lastige gaat worden want 1) ik schrijf hierboven dat ik niet kan tekenen en 2) wie is er zo gek om iets door mij te laten vereeuwigen op zijn/haar lijf. Oh ja en 3), ik geloof niet dat tattooshops die zomaar doen. Maar goed, het staat nou eenmaal op mijn lijstje. Lijkt me enorm tof om te doen! Er zit om het hoekje bij mijn huis een Tattooshops maar ik heb het ze nog niet durven vragen!

4: Meedansen op een boot op de grachten van Amsterdam tijdens the Amsterdam Gay Pride

Die staat al zolang op mijn lijstje! Wel een lastige want je komt überhaupt niet zomaar op een boot en het kan ook niet zomaar elke boot zijn. Stel je voor dat je op een hele suffe boot terecht komt, of juist op een boot waarop je als Anastasia in de Red Room of Pain gekleed moet. Maar een toffe boot met leuke mensen en goede muziek zou heel erg gaaf zijn. Ik houd enorm van de sfeer die tijdens de Parade in de stad hangt en zou het tof vinden om daar dit jaar echt deel van uit te maken. Dus mocht je dé boot weten waar ik naar zoek en je óók nog mij op die boot kan krijgen, let me know!

5: Iceman challenge

Ik ben een koukleum. Altijd geweest en ik vrees dat ik het altijd zal blijven. Ik houd van de winter omdat ik dan permanent lekkere warme jurkjes en vesten aankan. Maar ik haat het koud in bed stappen, de altijd koude voeten en het bibberen kan me gestolen worden. Kou is een emotie, dat roepen veel mensen. Goed, dan ben ik dus echt een emokip want ik heb het altijd koud. Laat de Nederlandse Ice Man, Wim Hofman, hier nu een oplossing voor hebben. Tijdens de workshops (ja die waar je in een bad met ijsblokjes moet zitten) leer je o.a.

  • Lichaam en geest in balans brengen
  • Geestelijke wil kunnen beïnvloeden
  • Beter verloop bloedcirculatie
  • Verbetering van het concentratievermogen en doelgerichtheid

Dat lijkt me wel wat. Dus ook dit is iets dat ik graag nog eens zou willen proberen. Ik denk dat dit mijn leven positief kan beïnvloeden. Of in ieder geval mijn winters!

6: Elke week een vegetarisch gerecht koken

Zie je, ik heb ook kleine dingen op mijn bucketlist staan! 🙂 Ik wil nieuwe dingen leren koken, mijn kind opvoeden met het idee dat vlees niet altijd hoeft en groenten erg lekker (kunnen) zijn. De week zonder vlees is net voorbij en ik heb zoveel lekkere gerechten voorbij zien komen! Een van mijn voorbeelden is Cynthia (voorheen Miss Lipgloss) die echt de heerlijkste gerechten op haar blog voorbij laat komen. Nou is zij de supreme Structuurjunkie en laat daarmee vooral zien dat voorbereiding key is. Dus ik ga vanaf 1 april elke week een vegetarisch gerecht koken. Mocht je nog lekkere recepten hebben, mail me!

7: Watching the ball drop at Times Square on NYE

Dit is al jaren nummer 1 op mijn Bucketlist. En dan bedoel ik niet voor 2018 maar voor het leven. Al zo lang als ik me kan herinneren ben ik gek van en op New York. Toen ik er 7 jaar geleden voor het eerst kwam, voelde het alsof ik thuis kwam. (Ja, ik zie hoe dramatisch die zin kan overkomen. Het boeit me alleen niet.) Ik was AAN. De energie, de mensen, alles. The concrete jungle where dreams are made of. Ik heb mijn hart verloren aan deze stad en ik wil enorm graag de ball zien droppen op Times Square. Niet in de kou tussen de grote menigte maar het liefste op een goed feestje met dakterras dat uitzicht geeft op Times Square. Ik voel aan alles dat het dit jaar gaat gebeuren. Duncan viert dit jaar oud & nieuw bij zijn vader, ik heb geen verplichtingen (Sorry Oma, ik ben er waarschijnlijk niet op nieuwjaarsdag!) en waar niet? Ik had een lief vriendinnetje dat mee wilde maar andere belangrijke plannen heeft die avond, dus nu twijfel ik of ik niet alleen zal gaan. Met het alleen reizen en alleen in NY rondlopen heb ik geen enkel probleem, op NYE in m’n eentje op zo’n feest moeten gaan ‘netwerken’ daar in tegen, klein issue-tje mee. Dus ik ben nog even aan het bedenken hoe ik dat kan tackelen. Maar het gaat gebeuren.

8: Met een auto het water in rijden

Voor de goede orde; niet met mijn auto, en niet tijdens een ongeluk. Juist omdat met een auto te water raken mij zo ontzettend eng lijkt, wil ik dat graag eens hebben meegemaakt. Face your fears and all that! Ze geven hier speciale cursussen voor waarmee je met een speciale auto het water in gaat en je wordt getraind in hoe te handelen. Ik hoop dat als je ooit zoiets hebt meegemaakt en je hebt geleerd hoe te handelen, daar iets van bij blijft als je het ooit echt meemaakt. Als dat ook echt zo werkt hoop ik dat mijn nachtmerries die ik hier over heb, ook voorbij zijn.

9: Een Rockfestival meemaken

Ik heb wel wat kleine festivalletjes gedaan maar nog nooit in een tent geslapen op een festivalterrein om de volgende morgen met kaplaarzen in de modder te gaan luisteren naar gave bands. Zonde toch? Dus dat staat voor dit jaar op de wishlist. Oké, de kaplaarzen in de modder hoeft eigenlijk niet, maak daar slippertjes in de zon van! Praktisch gezien nog niet zo makkelijk om te regelen want alle leuke festivals vallen midden in het seizoen dat mijn familie op vakantie is en de vader van Duncan gaat zelf al naar 1 van de leukste festivals dus hier moeten we even wat op vinden. Ideeën anyone?

10: Lunchen met Anna & Romy

Het is geen geheim dat ik Anna Nooshin geweldig vind. En echt, in de meest niet-stalkerige-silence-of-the-lambs-manier natuurlijk maar ik ben erg onder de indruk van haar drive en alles wat zij uit de grond stampt (Check hier haar Ted Talk ) ik was erbij, super!) maar wie ook helemaal geweldig is, is Romy haar creatieve partner en editor! Het meest kleurrijke meisje wat je ooit gezien hebt én verantwoordelijk voor de geweldige vlogs (lees briljant!) en creatieve uitspattingen samen met Anna. Ik zou het geweldig vinden om eens met ze te lunchen, Anna wat goede vragen te kunnen stellen en dan heel stiekem ook wat edit-tips van Romy te krijgen. Dat zou echt heel erg gaaf zijn. De kans dat dit erin zit is klein maar ik zet hem er toch op!

11. Een (fotografie) opleiding volgen

Ik loop al jaren met het idee om de schoolbanken weer in te gaan. Wat ik dan precies wil gaan doen weet ik nog niet precies, en of ik er überhaupt tijd voor kan/wil maken is ook nog een dingetje. Maar erover nadenken en opleidingen bekijken kan natuurlijk altijd. Met stip op nummer 1 staat toch wel een fotografie opleiding. Ik vind foto’s maken een van de leukste dingen die er is. Ik werd ooit toegelaten tot de Fotovakschool maar ben toen niet gestart omdat ik weer terug verhuisde naar Zeeland. Altijd spijt van gehad. Of het dit jaar ook een volwaardige opleiding moet/kan zijn weet ik niet maar ik ga in ieder geval aan de slag met mijn fotografie!

Bucketlist voor Modern Day Muse

Dit lijstje is vooral voor mij persoonlijk, voor Modern Day Muse zelf is de bucketlist simpel;

  • een visagie opleiding volgen (om ook iets met beautylooks te kunnen doen)
  • meer vloggen en me meer toeleggen op de beauty & lifestyle kant
  • nog meer samenwerken met mooie merken (er zitten al leuke samenwerkingen aan te komen!!)

Dit is wat er op mijn wensenlijstje staat voor dit jaar. Best veel, ik weet het. Maar ik houd nou eenmaal van leuke dingen doen en nieuwe ervaringen op doen. Ik ben er van overtuigd dat (bijna) alles kan als je het maar graag genoeg wilt. En ook als je het kenbaar maakt dat je dit wilt! Mocht je dit lezen en zie je er iets bij staan waarvan je denkt, hé ik ben (of ken) iemand die jou kan helpen dit lijstje af te strepen? Let me know! Ik zal je eeuwig dankbaar zijn!

Wat staat er op jouw bucketlist? Ik ben benieuwd, laat een reactie achter!

Liefs

Mandy