Ik ben een jankerd. Ik heb het al vaker gezegd, ik jank al bij een Whiskas-reclame. Elk jaar komt het hoogtepunt van mijn tranen op Oudjaarsavond om precies 0.00 uur. Ik word altijd erg emotioneel bij het afsluiten van een jaar. Je kijkt terug op alle mooie momenten en op de minder mooie momenten. Weer een jaar voorbij. * zingt “What’s another year” *

Dit jaar kijk ik voor jullie terug op 2016 met de Tag van NSMBL.Laura en Anna namen deze video begin dit jaar op en keken terug op 2015. Ik ben van plan om morgen mijn allereerste vlog op te nemen dus deze tag doe ik nog zo maar de volgende doe ik ‘live’!

Kijk mee naar mijn (hopelijk niet te emotionele) antwoorden op de ‘Oud & Nieuw-Tag’! Who am I kidding, natuurlijk wordt het emotioneel! 🙂

1 Wat waren je voornemens voor 2016 en is het gelukt om deze waar te maken?
Ik had als voornemen om dit jaar #fitgirl achter m’n naam te kunnen zetten. Ik startte voortvarend met een personal trainer maar heb dit door persoonlijke redenen niet kunnen doorzetten. Nog steeds geen fitgirl dus.

dood

2 Wat was je mooiste moment van 2016?
Poeh, dat vind ik echt een lastige. Ik heb veel mooie momenten meegemaakt. De jongeren die ik heb mogen helpen als coach Kwetsbare Jongeren, Een heel mooi hoogtepunt was het concert van Adele bijna op de eerste rij met Shirley in de HMH en ook zeker de citytrip met mijn schoonzus/vriendin Veronique naar London.

3 Wat was je slechtste moment van 2016?
Een heel moeilijk gesprek waarin ik een belangrijk iemand pijn moest doen om voor mezelf te kiezen.

 4 Wat was een belangrijk leermoment?
Het belangrijkste wat ik dit jaar geleerd heb is, dat ondanks dat je denkt dat je weet hoe dingen gaan lopen, mensen je kunnen verrassen zodat een uitkomst toch anders is.

5 Wat was de meest domste beslissing die je nam?  
Te vaak mezelf iets lekkers te gunnen? (Lees: emo-eter)

6 Wat was je slimste beslissing?
Mijn slimste beslissing was om me over te laten halen door Shirley om mee te schrijven op Loverdose en ermee door te gaan toen zij stopte. Ik haal enorm veel plezier uit het schrijven. En inmiddels lezen er elke maand zo’n 11.000 mensen mijn hersenspinsels. #wow 🙂

 7 Wie heeft er dit jaar een grote indruk op je achter gelaten?
Adele met haar waanzinnige show en humor en Ayah het kleine Syrische meisje dat in shock op een brancard zit na de bombardementen in Aleppo. Lees hier mijn brief aan Ayah.

864x486

 8 Wat was je favoriete tv-show dit jaar?
Ik heb met heel veel plezier naar Expeditie Robinson gekeken!

9 Wat was je favoriete beautyproduct?
Ik heb op aanraden van Martine van 2wmn.nl de foundation en concealer van NARS aangeschaft! Topspul!

10 Wat was je favoriete haarproduct?
De Blowdry Primer van Davines!

11 Wat was je favoriete liedje in 2016?
Ik ben nog steeds helemaal gek van 24 Carat Magic van Bruno Mars. Topnummer!

12 Wat is de beste film die je gezien hebt?
Ik weet zeker dat ik die nog niet gezien heb, met een beetje geluk zie ik ‘Collateral Beauty’ nog op de valreep van 2016! Hoewel ‘Before the flood’ van Leonardo extreem veel indruk op me maakte, maar dat is niet echt een film!

collateral-beauty_poster

 13 Welke trend vond je wel leuk en welke trend vond je totaal niet leuk?Ik vond de velvet trend heel erg leuk en ik vond de –draag-je-pyama-buiten-trend helemaal niks!

pijama

14 Wat was de grootste innerlijke verandering dit jaar?
De grootste verandering was dat ik dit jaar écht naar mezelf ging luisteren.

 15 Wat was de grootste uiterlijke verandering dit jaar?
Ik heb m’n haar weer kort geknipt en ging zelfs naar een wat ‘warmere’ coupe.

16 Wat was het beste feestje van het jaar?
De 40ste verjaardag van Veronique, het concert van Beyonce met mijn meiden & het stappen in Cargo in London met Veronique!

mandy en vero

17 Wat was de mooiste reis die je hebt gemaakt?
De reis naar Italie was geweldig! Prachtig land, heerlijk eten en het was een van de fijnste vakanties ooit!

IMG_6190

 18 Wat was de duurste aankoop die je gedaan hebt?
Niet echt een aankoop maar mijn auto die ermee stopte en gerepareerd moest worden was alsof je een (hele grote) emmer geld leeggooide!

 19 Wat was het mooiste moment voor Loverdose?
Dat is niet zo moeilijk! Het moment dat ik viral ging met de brief aan Dave Roelvink! Maar liefs 280.000 keer (!!!!!) is deze brief gelezen!

dave-roelvink

20 Wat voor nieuws heb je dit jaar geprobeerd?
Ik heb geprobeerd bij mijn acties te voelen of ik het voor mezelf deed of voor iemand anders. En dan ook na te gaan of het ook echt goed voor mij was. Dit klinkt makkelijk maar is dat voor mij niet.

21 Waar kijk je naar uit in het nieuwe jaar?
Ik kijk uit naar een fris, nieuw jaar dat voor me ligt en zie wel wat het me brengt. Bring on the new leaf!

22 Welke voornemens heb je voor 2017?
Nou, ik heb er wel een paar, maar de belangrijkste is dat ik in 2017 wil uitvinden wat mij blij maakt. En oke, dat fitter worden zou mooi meegenomen zijn! Oh ja, en ik wil elke dag (ja, echt elke dag) 2 liter water drinken! Ik wil 25.000 unieke bezoekers op Loverdose. Minder op m’n telefoon zitten! En me meer laten meevoeren op de golf van het leven in plaats van tegen de stroom in te zwemmen. Whatever that means.

new-year-printables-download

Ik wens jullie allemaal een prachtige jaarwisseling en een mooie start van het nieuwe, ‘lege’ jaar dat voor je ligt! Het wordt een topjaar!

Liefs!