Ik heb enorm veel met muziek, ik zing graag en word vooral geraakt door teksten in een nummer. Eerder schreef ik al de kracht van muziek, dat artikel lees je hier! Als je mij volgt op mijn Instagram dan zie je mij regelmatig op Instagram Stories los gaan op nummers waar ik blij van word. Daar zit meestal wel een heel verhaal achter. Het leek me leuk om jullie elke maand mee te nemen in welke nummers bijzonder/belangrijk voor me waren.

Februari. De maand van 8 dagen ruim 40 graden koorts, een supertrip naar Dubai inclusief de wedding of the Century, weerzien met dierbare mensen en het definitieve afsluiten van een heleboel. Kortom, een emotionele rollercoaster. Het weer was net zo wisselend als mijn gemoedstoestand. Dat het op dit moment -3 graden is en het aanvoelt als -10, is dus geen toeval. Snak ik naar het voorjaar? JA! Maar goed, ik probeer de positieve dingen te blijven zien; ik ben gezond, ik heb het leukste kind van de wereld, het zonnetje schijnt vaak, er staan mooie dingen op stapel op zakelijk vlak, ik heb veel lieve mensen om mij heen en ik kan weer schrijven. Dus ik mag niet zeuren en dat doe ik dan ook maar niet (meer).

Kijk en luister mee naar de nummers die mij deze maand raakten of bijzonder voor mij waren en waarom!

Pink – Beautiful Trauma

Alleen al voor de video is dit een aanrader maar de tekst is voor mij ook weer heel passend. Goed er zijn geen slashed tires natuurlijk maar er is genoeg beautiful trauma geweest in dit afgelopen jaar. Pink vind ik een heerlijke zangeres, erg uitgesproken en met veel zelfspot. De dansroutines met Channing Tatum in de video zijn super en ook hier vind je weer bakken met humor.

 

Taylor Swift – Shake it off

Ik ben geen Taylor-fan, ik ben kamp Katy maar dit nummer is zo ontzettend passend met iets wat me deze maand overkwam. Iedereen die iets doet met bloggen of vloggen heeft er mee te maken maar het blijft toch iets geks, de zogenaamde ‘haters’. Mensen die echt de moeite nemen om vervelende reactie’s achter te laten of nare emails te sturen.  En natuurlijk gebeurd dit heel stoer, helemaal anoniem. Hoewel ik beter weet, is dit toch nooit leuk en berust ik me maar in het feit dat dit gaat om mensen met een heel laag gevoel van eigenwaarde die uit jaloezie of frustratie dit soort dingen doen. Eigenlijk enorm veel redenen om medelijden met ze te hebben en het daarna van je af te shaken!

 

Kanye West – Stronger

Spreekt voor zich denk ik. Hoewel het altijd lastig is als relaties overgaan, als het niet lekker loopt op je werk of dat alles tegenzit, je krijgt niet meer dan je aankan. En Kanye zingt het in Stronger; ‘that don’t kill me, can only make me stronger’. Dus als het leven even niet doet wat ik wil, denk ik er maar aan dat de only way up is en de moeilijke situatie waar ik mee deal blijkbaar een les bevat die ik moet leren. Dan draai ik nog een keer Kanye en probeer te focussen op de les en door te gaan.

 

Alicia Keys – Sure looks good to me

Dit nummer vind ik geweldig door de combinatie van de tekst (ja dus Mandy, dat is het altijd bij jou) maar ook door de energie die in het tweede stuk van het nummer voorkomt. Ik heb Alicia Keys meerdere keren live gezien (waanzinnig) en ik vind haar geweldig. Dit nummer gaat (voor mij) over het jezelf tegenkomen, jezelf oprapen van de vloer en je knieën af te kloppen en weer recht op gaan staan. En dat je jezelf te gunnen dat het fout mag gaan maar ook dat je de uit mag kijken naar de toekomst.

“Life is cheap, bittersweet
But it taste good to me
Take my turn, crash and burn
That’s how it’s supposed to be
So don’t rain on my parade
Life’s too short to waste one day
I’m gonna risk it all, the freedom to fall
Yes it sure looks good to me”

Amen.

 

Whitney Houston – Love will save the day

Deze moest er zeker bij deze maand. Dit heeft twee redenen; nummer 1 omdat ik één persoon op deze wereld heb waarmee ik mijn grote liefde voor Whitney deel en haar eindelijk weer gezien heb. Niet Whitney natuurlijk, maar mijn lieve vriendin Veronique. Een avondje bijpraten, lekker eten, goede wijn en huilen van het lachen (en lachen van het huilen). En nummer 2; omdat de boodschap in dit nummer (zeker nu) altijd actueel is, Love Will save the day. Juist als alles uitzichtloos lijkt. Of het nu liefde is voor jezelf, voor je kind(eren), vrienden en familie of voor die speciale ander. Geloof er in. Love will save the day. Ik blijf er hardnekkig in geloven. Punt.


Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn Soundtrack van de maand februari te zien!

Liefs

Mandy