Ik heb enorm veel met muziek, ik zing graag en word vooral geraakt door teksten in een nummer. Eerder schreef ik al de kracht van muziek, dat artikel lees je hier! Als je mij volgt op mijn Instagram dan zie je mij regelmatig op Instagram Stories los gaan op nummers waar ik blij van word. Daar zit meestal wel een heel verhaal achter. Het leek me leuk om jullie elke maand mee te nemen in welke nummers bijzonder/belangrijk voor me waren.

Januari, wat kan ik er over zeggen? Ik heb al jaren een hekel aan deze maand. Het is altijd zo’n anti-climax na alle leuke feestjes is december. Zo’n (vaak) koude en natte maand waar maar geen eind aan lijkt te komen. In het verleden gaf ik halverwege januari nog wel eens een anti-januari-dip-feestje maar dat is er al een aantal jaar niet van gekomen. (Daar moet volgend jaar verandering in komen) Ik ben blij dat we de maand februari in zijn gegaan omdat die vaak toch net iets meer de maand is waarin de lente zich soms even laat zien. Een goede vriend van mij maakt zelf nummers en ik het liefste zou ik de geweldige nummers die hij maakt hier ook eens laten horen. Wie weet kan ik hem overtuigen om eens iets op Youtube te gooien.

Kijk en luister mee naar de nummers die mij deze maand raakten of bijzonder voor mij waren en waarom!

Disclaimer: De nummers hieronder zijn niet  in de maand januari uitgekomen, er staan er bij die echt heel oud zijn!
Jacob Banks – Unknown to you

Ik hoorde dit nummer en was meteen geraakt. Die stem, de tekst. Echt alles aan dit nummer vind ik mooi. De wanhoop die spreekt uit dit nummer is zo herkenbaar en voel ik met elke vezel in m’n lijf. Er is ook een remix met Timbaland maar die vind ik minder. Doe mij maar deze versie waarin vooral de stem van Jacob centraal staat. Ik heb kaartjes voor zijn concert in maart en kan echt niet wachten.

 

Vaiana Soundtrack – Dat is waar

Netflix heeft de afgelopen week overuren gedraaid met Duncan die met griep thuis was. Naast ‘de blauwe eend’ a.k.a. Zack & Quack, Ninja Go (verschrikkelijk) staat ook hier Vaiana heel vaak aan. Ik vind het een heerlijke film, mooi getekend en heel veel humor. En Duncan zingt alle liedjes mee en doet er het liefst ook een dansje bij. ‘Dat is waar’ is momenteel zijn lievelings en draaien we de hele dag!

 

Monica – Don’t take it personal

Een oldie but goldie. De afgelopen tijd is niet alles even soepel verlopen en was het soms moeilijk om het positieve te zien. Ik weet uit ervaring dat hoe meer je je er tegen verzet, hoe lastiger het wordt. Soms is het helemaal oké om even een off-day te hebben en daar gewoon even bij stil te staan. Dit nummer is kneiteroud maar doet het altijd goed als ik zo’n dag heb.

 

Bizzey & Kraantje Pappie – Ja

Een heel ander nummer! Ik vind Kraantje Pappie heel goed en zag op zijn Insta de aankondiging voor dit nummer met Bizzey voorbij komen. Een dag later zit ik met Duncan in de auto en komt dit nummer voorbij en begint hij hier wild op te dansen. Wat blijkt, hij had het al voorbij horen komen bij zijn grote broer. (En ja, wat broer cool vindt, is ook cool volgens Duncan natuurlijk).


Lady Gaga – Where do you think you’re going

Met het prachtige ‘Million Reasons’ heeft Lady Gaga mij voor het leven ingelijfd als fan. Ik vind het verbijsterend hoe iemand die zich eerst vooral heeft geprofileerd als excentrieke popster,  zich zo ver heeft weten (door) te ontwikkelen en met een album als Joanne komt. De documentaire op Netflix heb ik inmiddels 2 keer gezien en kwam ook enorm binnen. Het nieuwste nummer van dit album, Where do you think you’re going’  vind ik ook weer prachtig. Wat een heldin deze vrouw. Van mij mag ze op dit muzikale pad blijven en laat ze de vleesjurken lekker in de kast. Veel meer stijl en klasse op deze manier!

 

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om de maand te bekijken door de ogen van mijn muziekkeuze!

 

Heel veel liefs,

Mandy