Een nieuw jaar staat voor veel mensen gelijk aan een nieuwe start. Ook voor mij. Ik vind het heerlijk om 1 januari te zien als een nieuw begin en daar ook naar te leven. Om goede voornemens te maken en echt even mijn reset-knop te gebruiken. Om vervolgens vol positiviteit en goede moed te beginnen aan nieuwe, ongeschreven 365 dagen. Wil je een betere versie van jezelf maken of ben je op zoek naar een uitdaging voor 2016? Wij vonden drie interessante boeken waar je 1 januari mee kunt beginnen.

6398634

The Happiness Project – Gretchen Rubin.

Gretchen Rubin heeft alles: een man, twee leuke kinderen, een mooi huis en een goede baan, maar toch is ze niet zo gelukkig als ze zou willen zijn. Ze besluit zich een jaar lang te wijden aan het vinden van geluk. Iedere maand concentreert ze zich op een ander aspect van haar leven en zo probeert ze stap voor stap een gelukkiger mens te worden. Ze hoopt antwoord te krijgen op de vraag: heb je je geluk in eigen hand?’

Per maand behandelt ze een aspect dat op haar lijst staat en dit alles is heel inspirerend. Je gaat nadenken over je eigen waardes en je eigen geluk. Wat zijn punten uit jouw eigen leven die verbeterd kunnen worden? Waar wil je aan werken? Natuurlijk kun je hier iedere dag van het jaar mee beginnen maar we zeiden het in de intro al: 1 januari is een nieuw begin. Een begin waar jij start met het happiness project! Het doet je lachen én nadenken en staat vol tips en adviezen om zelf aan de slag te gaan om aan je geluk te werken. En daar is nog nooit iemand slechter van geworden.

9200000009985044

Een ding tegelijk – Rick Hanson.

‘Rick Hanson geeft in dit handzame boek 52 eenvoudige oefeningen, die goed in het dagelijks leven in te passen zijn. Ze beschermen tegen stress, verbeteren de stemming, en versterken het brein. De oefeningen zijn gegroepeerd rond thema’s als ‘goed voor jezelf zorgen’, ‘van het leven genieten zoals het is’, ‘beter functioneren thuis en op het werk’ en ‘vrede sluiten met je emoties’.’

Een boek dat nog wat uitgebreider in gaat op ‘aan jezelf werken’. Er zijn 52 challenges en dus kun je jezelf iedere week doelen stellen. Door welke veranderingen in ons bewustzijn kunnen we een gelukkiger en rijker leven leiden? In dit oefenboek staan eenvoudige bewustzijns- en ontspanningsoefeningen om in het dagelijkse leven te gebruiken, voor elke week van het jaar een. Het is een praktisch vervolg op het boek Boeddha’s brein dus mocht je geinteresseerd zijn in deze levenswijze, dan is dit boek absoluut iets voor jou. Maar ook als je gewoon je focus wil houden en 2016 wil gebruiken om een betere versie van jezelf te worden.

one_line_a_day-compilatie

One Line A Day

Een iets makkelijker en luchtiger boekje dat je zelf schrijft; in One Line A Day creëer je namelijk zelf de content.  Iedere dag schrijf je, vijf jaar lang, een gedachte op. Makkelijker dan een dagboek en minstens even waardevol. Zo kun je toch even van je af schrijven en doordat het een vijfjarenboekje is, kun je nog eens terugbladeren naar een jaar geleden. Wat speelde er toen op de desbetreffende dag? Er zijn verschillende varianten te koop, zoals Mom’s One Line a Day, Living Well One Line a Day, Cook’s One Line a Day en eentje waarin je iedere dag een tekening maakt in plaats van schrijft. Fijn voor de mensen die iets minder hebben met schrijven maar toch hun leven willen documenteren.

Happy new year! Welke uitdaging ga jij aan?

BewarenBewaren