Hoe ken ik deze inspirerende vrouw?
In 2012 maakte ik via mijn vriendin Margo kennis met Lisa’s Smart & Sexy-movement. Ik werd gelijk getriggerd door haar positieve kijk op het leven en de empowerment die ze over de wereld uitstrooide. Samen met Margo ben ik ook eens naar de opnames van een tv-show van Lisa geweest en heb ik haar ook persoonlijk ontmoet. Tijdens TedX Woman Amsterdam in 2015 ontmoette ik haar weer en hebben we ook nog een heel leuk gesprek gevoerd. Lisa is een force of nature, die tomeloze energie en positiviteit! Je kunt niets anders dan dat volledig in je opnemen! In de afgelopen jaren hebben we ook voor Pure Me Retreats en (Loverdose) Modern Day Muse contact gehad. Ik wist dat zij zeker in deze rubriek thuishoorde en dus ben ik heel blij dat ik haar vandaag aan jullie kan voorstellen als Modern Day Muse’ Inspirational Woman!

Naam: Lisa Portengen

Leeftijd: 44 jaar

Gezinssituatie: heel erg gelukkig met Karel, mama van Kai (1).

Beroep/Bedrijf: Spreker /Schrijfster / Liefdescoach
www.lisaportengen.nl

1: Hoe ziet je ochtendroutine eruit?

Die is door de komst van mijn zoontje Kai wel wat veranderd. Vooral heel veel kusjes en knuffelen. Daarna gaan we samen ontbijten. Dan gaat Kai douchen met zijn vader. En dat is mijn eerste momentje voor mezelf. Wat ik dan doe? Dan ruim ik wat op en maak alvast een to do lijstje voor de dag.

2: Wat wilde je vroeger worden als klein meisje?
Dierenarts. Kapper. Ster. Ik ben wat geswitched toen ik klein was haha…

3: Wat is de laatste film die je gezien hebt?
Jobs. Met Ashton Kutcher

4: Wat is jouw tip voor succes?
Luister naar jouw hart en kom in actie!

5: Een Frikandel speciaal of een bak quinoa?
Bakje guinoa. Omdat ik een frikandel echt niet lust. Als er een broodje tuna melt had gestaan….

6: Waaraan merken anderen dat je gespannen bent?
Dan word ik wat kortaf en naar binnen gekeerd.

7: Wat doe je ter ontspanning?
Douchen, muziek luisteren, spelen met Kai, Netflix, dansen, vrijen.

8: Hoe is de band met je moeder?
Goed. Na het overlijden van mijn vader zijn wij nog dichter tot elkaar gekomen en nu zij ook oma is van Kai, groeit die band nog steeds.

9: Als je niet meer in Nederland kon wonen, waar zou je dan naar toe gaan?
Ibiza. Een van onze wensen is om daar een tweede huis te hebben.

10: Waar ben je het meest trots op in je leven?
Dat ik de Kleinkunstacademie heb mogen volgen. En nu ben ik ook wel erg trots dat ik zo’n  mooi lief kindje op de wereld heb gezet.

11: Van wat heb je het meest spijt in je leven?
Geen spijt. Alles is goed zoals het is.

12: Wat heb je gisteren gegeten?
Soep en salade. Ik was in een Bed&Breakfast om lekker in focus te kunnen werken aan mijn nieuwe online liefdesprogramma voor vrouwen in een relatie, en heb niet echt de tijd genomen om uit eten te gaan.

 

13: Wat is het beste advies dat je onze lezers zou kunnen geven?
Als liefdescoach zeg ik: Weet dat je elke keer opnieuw weer vanuit liefde kan kiezen. Voel je je niet goed? Kies opnieuw. Heb je negatieve gedachten over jezelf of een ander? Kies opnieuw. Het kan niet fout gaan. Het gaat om vertrouwen in de liefde die we zijn.

14: Als je 3 wensen zou mogen doen, welke zouden dat dan zijn?

Vroeger als kind dacht ik: als ik drie wensen mag doen, dan wens ik gewoon dat ik 1000 wensen mag doen. Vond ik best slim van mezelf.

Ik wens (nog) meer bewustwording van wie we werkelijk zijn en dat we weten hoe we (nog) meer toegang krijgen tot onze ware potentie.

Ik wens dat wij nog beter voor elkaar en de wereld gaan zorgen.

Ik wens nog heel lang te genieten met ons gezin samen.

15: Welke vrouw vind jij inspirerend en zou ik voor deze rubriek moeten interviewen en waarom?

Marjena Moll van Etenslessen.nl een waanzinnige coach, mooi mens met een prachtige missie. Kijk maar eens!