Hoe ken ik deze inspirerende vrouw?
Mariska is een hele bijzondere dame die ik niet persoonlijk kende maar wel in dezelfde vriendenkringen rondliep. Ik maakte voordat ik persoonlijk met haar kennismaakte eerst kennis met haar prachtige sieraden. Tijdens een goede koffie bij Inmiddels in Middelburg werd ik naar haar sieraden getrokken en kocht ik een prachtige armband met speciale edelstenen. Ik ben een sucker voor mooie sieraden en bijzondere stenen dus ik was direct verkocht. Inmiddels heb ik haar meerdere keren ontmoet en is ze bezig met een hele bijzondere armband voor mij. (Daarover later meer). Ik heb Mariska leren kennen als een prachtige, sterke vrouw die heel intuïtief is en op deze manier precies aanvoelt welke prachtige sieraden bij de persoon passen waarvoor ze iets creëert!

marika

Naam: Mariska
Leeftijd: 35
Gezinssamenstelling: Gelukkig getrouwd met haar grote liefde en moeder van 2 prachtige meiden
Beroep/Bedrijf: Eigenaresse van Innerpieces

1: Hoe ziet je ochtendroutine eruit?
Eigenlijk staat het eerste uur van mijn werkdagen in het teken van onze dochtertjes. Knuffelen, aankleden, toeten poetsen, samen eten, tassen klaarmaken, haren vlechten en naar school brengen. We hebben een vaste rolverdeling in dit geheel, mijn man en ik. Volledig tegen mijn natuur in (en misschien zelfs wel een beetje burgerlijk) maar wél super handig voor een chaotisch type als ik om de kindjes fris en op tijd in de klas te krijgen! Wanneer de kinderen op school zijn begint mijn werkdag. Onder het genot van een kop koffie en een lekker muziekje maak ik een to do lijstje en ga ik aan de slag.

2: Wat wilde je vroeger worden als klein meisje?
Als meisje wisselde mijn antwoord op deze vraag voortdurend; kapster, dierenarts, zuster, advocate, rechercheur… Grappig want een creatief beroep zat er niet bij. En dat terwijl ik zelfs toen al sieraden maakte en verkocht op school of op een kleedje bij het winkelcentrum!

3: Wat is de laatste film die je gezien hebt?
Braveheart, mijn all-time favorite!

4: Wat is jouw tip voor succes?
Volg je hart, je gevoel, je intuïtie, altijd! Zoek dat waar jij blij van wordt, wat jou jou maakt, waar jouw hart een sprongetje van maakt. Wees jezelf, uniek, authentiek en durf jezelf te laten zien.

driehoeken_in_oor-500x350

5: Een Frikandel speciaal of een bak quinoa?
Quinoa, 100%. Ik ben vegetarier 😉

6: Waaraan merken anderen dat je gespannen bent?
Hmm, wanneer ik gespannen ben merken vooral de mensen in mijn naaste omgeving dat ik een wat korter lontje kan hebben. Daarnaast zal ik me eerder terugtrekken omdat ik minder kan hebben wanneer ik spanning voel.

7: Wat doe je ter ontspanning?
Om te ontspannen ga ik naar buiten, het liefst naar het strand. Op mijn blote voeten door het water en het zand luister ik naar de golven, zoek ik naar schelpjes of ga ik een flink eind wandelen.

8: Hoe is de band met je moeder?
Heel goed. Sinds 2 jaar wonen we weer redelijk bij elkaar in de buurt en zien we elkaar minimaal één keer per week. Ze is een vriendin, een lieve oma en de grootste fan van mijn werk!

9: Als je niet meer in Nederland kon wonen, waar zou je dan naar toe gaan?
Naar de Caraïben! In 2009 heb ik een jaar op Barbados gewoond en heb ik veel eilanden mogen bezoeken. Het gebied blijft een bijzonder plekje in mijn hart hebben. Als ik een keuze zou moeten maken dan ging ik naar Bonaire. Een heerlijk rustig, relaxt eiland waar ze hun natuur heel goed beschermen en waar je prachtig kunt duiken. Een van mijn grote hobby’s.

10: Waar ben je het meest trots op in je leven?
Het meest trots ben ik op het feit dat ik in 2008, tegen alle rationele argumenten in, toch mijn baan, mijn woning en mijn leven in NL achter me gelaten heb om de man van mijn dromen te volgen naar het buitenland. Saillant detail, we kenden elkaar toen pas 2 maanden…

11: Van wat heb je het meest spijt in je leven?
Hmm, eigenlijk heb ik nergens spijt van. Er zijn zeker minder leuke dingen in mijn verleden, of zaken waar ik niet trots op ben. Maar spijt? Nee. “Everything happens for a reason” daar geloof ik in, ook de minder leuke dingen.

12: Wat heb je gisteren gegeten?
Een ouderwets boeren maal uit eigen tuin bij mijn schoonouders; boontjes, aardappels, appelmoes en een stukje vlees (welke ik heb laten staan).

13: Wat is het beste advies dat je onze lezers zou kunnen geven?
Volg altijd je hart! En laat je niet van de wijs brengen door je angsten en door de input van anderen, hoe goed bedoeld ook.

14: Als je 3 wensen zou mogen doen, welke zouden dat dan zijn?
1: Dat iedereen ter wereld vanuit zijn/haar hart zou gaan leven; doen waar ze écht gelukkig van worden en liefdevol handelen naar zichzelf en anderen.
2: dat ik nog veel meer mensen kan raken, inspireren en blijmaken met mijn sieraden
3: dat ik kan vliegen. Gewoon, voor de leuk!
innerpieces-roze

15: Welke vrouw vind jij inspirerend en zou ik volgende maand moeten interviewen en waarom?
Als ik aan een inspirerende vrouw denk, denk ik altijd aan mijn omaatje van 97. Ze is altijd positief, ondanks alle omstandigheden, zeurt nooit, altijd liefdevol. Ze is heel vooruitstrevend voor haar leeftijd en erg humoristisch. Ze krijgt echt nog bijna dagelijks bezoek van “familie-van-familie” en “achter-kleinneefjes”, gewoon omdat ze zo gezellig is! Nou wordt het een beetje moeilijk om haar te interviewen dus noem ik graag Anne Fermont van Praktijk Pink. Ik vind het mooi hoe zij door haar hart te volgen, in het helpen van kindjes, zoveel kinderen en ouders inspireert. Op het gebied van kinderen laten stralen maar ook door te laten zien, dat doen waar je blij van wordt, werkt.