Hoe ken ik deze inspirerende dame?
Natuurlijk heeft Eva Mayke genoemd als inspirerende vrouw tijdens haar interview maar Mayke stond ook al op mijn eigen lijstje! Ik heb Mayke namelijk ontmoet tijdens het event van Freshwater Valley & Holland Beauty Company. Ze kwam direct op me over als een heel lief en rustig persoon en man wat kan ze prachtig opmaken en maakt ze mooie foto’s! Kortom, ik was heel blij toen ze mij liet weten dat ze graag geïnterviewd wilde worden!

maycate 2

Naam: Mayke
Leeftijd: 31
Gezinssamenstelling: Samenwonend met vriend en twee hondjes
Beroep/Bedrijf: Blog May Cate en webshop May Musthaves

1: Hoe ziet je ochtendroutine eruit?
Als eerste ga ik even knuffelen met mijn hondjes en pak ik een kop koffie. Ik moet eerst even een halfuurtje wakker worden en dat doe ik met mijn koffie en Dr. Phil 😉
Vervolgens ga ik douchen, mijzelf aankleden en opmaken en dan pas krijg ik wat te eten naar binnen. Na het eten begin ik met werken. Het is zo fijn om eigen baas te zijn, daardoor kan ik mijn ochtendritueel dus lekker op mijn eigen tempo doen!

2: Wat wilde je vroeger worden als klein meisje?
Dierenartsassistente. Jarenlang heb ik geroepen dat ik dat zou worden later. Waarom assistente? Geen idee, klonk interessant denk ik. Ook kwam ik erachter dat ik niet zo goed tegen bloed en zielige diertjes kon. Dat werd hem dus niet. Vervolgens ben ik schoonheidsspecialiste gaan doen als opleiding en daarna heb ik pedagogiek gestudeerd. Tot slot ben ik beland in de bloggerswereld en heb ik een webshop in kleding en accessoires. Heel veelzijdig dus 😉

MayCate logo

3: Wat is de laatste film die je gezien hebt?
Ik heb gisteren Jurassic Park gekeken. De eerste uit 1993. Die heb ik nog in de bioscoop gezien.

4: Wat is jouw tip voor succes?
Jezelf blijven en bescheiden blijven. Mensen prikken erdoorheen als je je voordoet als iemand anders. En je maakt het jezelf zo moeilijk. Je bent leuk genoeg van jezelf hoor!
Ook bescheiden blijven siert een mens. Ook in de zakenwereld. Wees assertief maar ga niet naast je schoenen lopen! Oh, en het belangrijkste: doe iets wat je passie is. Anders is de lol er ook snel vanaf.

5: Een Frikandel speciaal of een bak quinoa?
Een frikadel speciaal. Ik eet eigenlijk geen frikadellen maar ik ben absoluut geen healthy person als het om eten gaat. Ik heb zelfs nog nooit quinoa geprobeerd. Oeps.

6: Waaraan merken anderen dat je gespannen bent?
Dan keer ik in mijzelf. Dan probeer ik het allemaal zelf op te lossen en te doen. Terwijl ik misschien hulp zou moeten vragen. Als ik een rottijd heb, het druk heb of gespannen ben dan horen mensen helemaal niets meer van me..

7: Wat doe je ter ontspanning?
Ik lees graag. Boeken, tijdschriften. Als het maar niet online is. Ik ben voor mijn werk al de hele dag online. Eigenlijk is offline sowieso voor mij ontspanning.

8: Hoe is de band met je moeder?
Heel goed! We zijn vorig jaar met zijn tweeen naar Ibiza geweest en dat was echt een heerlijke tijd samen. Mijn moeder steunt me ook in alles wat ik doe. Nu ik volwassen ben is zij een vriendin én een moeder.

maycate moeder

9: Als je niet meer in Nederland kon wonen, waar zou je dan naar toe gaan?
Ibiza, is dat cliché? I don’t care. Ik houd van Spanje. 10 jaar geleden heb ik oo voor langere tijd in Spanje gewoond. Maar het eiland Ibiza heeft gewoon iets fijns. Heel relaxed, prachtige naturen en fijne mensen. De feestjes zal ik niet afgaan trouwens.

10: Waar ben je het meest trots op in je leven?
Op wie ik ben geworden. Ik hou er niet van om te vertellen dat ik dingen heb meegemaakt ofzo dus dat ga ik ook niet doen. Maar ik ben erg blij met mijzelf als persoon: Sterk, zelfstandig, opgeleid, geliefd door de mensen die er toe doen etc.

11: Van wat heb je het meest spijt in je leven?
Helemaal nergens van. Ik had veel dingen misschien niet moeten doen. Maar dan was ik niet de persoon geworden die ik nu ben. En omdat ik daar zo trots op ben zou ik dus helemaal niets anders doen als ik de tijd mocht terugdraaien.

12: Wat heb je gisteren gegeten?
Pasta. Tortellini met pestosaus en kaas. Lekker simpel. Mijn favoriete eten als kind trouwens.

13: Wat is het beste advies dat je onze lezers zou kunnen geven?
Wees blij met wie je bent. Sinds ik alles heb geaccepteerd en weet wie ik ben heb ik zoveel rust. En kan me het ook niets meer schelen wat anderen van me vinden.
En dat is zo prettig én positief lezen. Denk dus niet aan de negatieve dingen maar focus je vooral op de positieve dingen van jezelf. Dat kan een karaktereigenschap zijn, een uiterlijk kenmerk of iets waar je trots op bent.

14: Als je 3 wensen zou mogen doen, welke zouden dat dan zijn?
– Dat alle mensen op de wereld van dieren zouden houden. Of in ieder geval dat de dieren niet meer lijden. Niet zomaar, niet voor bont of wat dan ook.
– Dat er geen oorlogen meer zijn of komen.
– Dat ik en de mensen van wie ik houd gelukkig en gezond zullen worden/blijven.

15: Welke vrouw vind jij inspirerend en zou ik ook moeten interviewen en waarom?
Dat wordt de eigenaresse van Lashqueen, Manizha! Waarom ik haar inspirerend vind: Zij runt haar bedrijf in haar eentje en heeft de zorg voor haar kindjes. Dat is niet alles want… Deze lieve dame heeft al haar mink (nerts) lashes in de prullenbak gegooid nadat ze heeft gezien hoe de nertsen worden behandeld voor de mink lashes. Vanaf dat moment verkoopt ze alleen nog maar synthetische lashes. En dat vind ik gewoon heel top!