Hoe ken ik deze inspirerende vrouw? 

Normaal schrijf ik hier een stukje maar Sophary was zo ijverig (zo ken ik haar ook) om zelf iets te vertellen over onze band. Ik wilde jullie dit niet onthouden!

“We hebben elkaar leren kennen via het bedrijf Maandag. Iedereen die ooit bij Maandag is weggegaan, heeft daar wel een soort van ‘negatieve’ nasmaak aan over gehouden. Dat was destijds ook onze bedrijf’s USP denk ik dan maar. Als je onze eerste kennismaking zou hebben meegemaakt, dan zou je niet meteen zeggen dat wij hele goede vriendinnen zouden worden. En wil je daar als buitenstaander een gevoel bij krijgen, dan moet je zeker ook even de blogs (die over Maandag gaan) op Moderndaymuse lezen ;-). Zo zie je maar dat zo’n eerste kennismaking niet perse negatief hoeft te zijn voor een toekomstige vriendschap. We zijn in gesprek gegaan en vanaf dat moment is er een langdurige vriendschap ontstaan. We zien elkaar vrij weinig, maar als we een date hebben, dan raken we nooit uitgepraat. En dan komen we altijd tot dezelfde conclusie … we moeten elkaar vaker zien!” – Sophary

Naam: Sophary You
Leeftijd: 36
Gezinssamenstelling: samenwonend met Bram en kids Aiden (4 jaar) en Aimee (2 jaar)
Beroep/Bedrijf: Adviseur bij S-BB en lifestyle blogger/vlogger www.sososoof.com

1: Hoe ziet je ochtendroutine eruit?
Mijn kids hebben een biologische timer in hun genen meekregen – hopelijk ooit uit te schakelen – die ergens rond 5.30 en 6.30 uur afgaan. Dus iedere ochtend is altijd 1 van de 2 vanaf 5.30 uur wakker. Volgens mij spreken ze gewoon stiekem af wie er als eerste om 5.30 uur mag komen.

Ergens rond 7.00 uur zitten we gezamenlijk aan het ontbijt – inclusief weekenddagen. De kids zijn dan al aangekleed. Als de eerste boterham binnen is, dan sprinten Bram en ik om de beurt naar boven om onszelf te fatsoeneren, zodat we ook enigszins representatief voor dag kunnen komen ;-). We hebben dan max. 15 minuten pp de tijd. Ondertussen staat de ander beneden klaar – inclusief volgeladen rugzakjes – met de kids om naar school te vertrekken. Aiden moet uiterlijk om 8.30 uur op school zijn en Aimee daarna. Vaak ben ik degene die kids naar school brengt, omdat Bram dan ondertussen in de auto naar Zeist zit.

En om 8.45 uur begint dan mijn werkdag. Iedere dag om dat tijdstip heb ik het gevoel alsof ik dan al een hele werkdag op heb zitten … en dan begint het net … pffff

En dit 7 dagen in de week … alleen hoeven we in het weekend gelukkig niet te werken.

2: Wat wilde je vroeger worden als klein meisje?
Modeontwerpster of stewardess. (Ik kan niet anders dan hier even op reageren, Sophary is de meest stylish persoon die ik ooit gekend heb of ooit zal kennen. Zij is zo’n vrouw waarvan de witte blouse aan het einde van de dag niet smoezelig is. En die ergens nog een kek sjaaltje vandaan tovert en zo voor de vrijdagmiddagborrel eruit ziet alsof ze net uit de Vogue komt. Dus die modeontwerpster snap ik helemaal! -Mandy)

3: Wat is de laatste film die je gezien hebt?
Geen film, maar een volledige netflix serie Breaking Bad.

4: Wat is jouw tip voor succes?
Als je iets met passie doet en dat ook uitstraalt in combinatie met geduld, doorzettingsvermogen en discipline, dan komt het succes vanzelf!

5: Een Frikandel speciaal of een bak quinoa?
Ik hou van eten en dan vooral van vet eten. Dus doe mij maar die dikke vette frikandel speciaal en bijvoorkeur x 2 hahaha.

6: Waaraan merken anderen dat je gespannen bent?
Dan kan ik nogal kortaf en bot uit de hoek komen in een gesprek.

7: Wat doe je ter ontspanning?
Uhm … mijn ontspanning is een avondje wijntjes drinken en dansen.

8: Hoe is de band met je moeder?
Heel goed! Mijn moeder is mijn voorbeeld als het gaat om opvoeding. Ze heeft veel geduld en straalt heel veel rust uit. Daar kan ik echt nog wat van leren.

9: Als je niet meer in Nederland kon wonen, waar zou je dan naar toe gaan?
In een land waar het altijd mooi weer is, waar je op iedere hoek van de straat kunt eten en shoppen. Stuur mij maar naar Bangkok!

10: Waar ben je het meest trots op in je leven?
Mijn gezin! Bram en ik zijn al meer dan 16 jaar samen. En nu met 2 kids leren en inspireren we elkaar nog steeds en ons leven is iedere dag een nieuw avontuur.

 


11: Van wat heb je het meest spijt in je leven?

Dat we niet 10 jaar eerder zijn verhuisd naar Haarlem ;-).

12: Wat heb je gisteren gegeten?
Waar zal ik mee beginnen? Worstenbroodjes als ontbijt. Rijst met spek, zalm, loempia’s en rijstevlaai voor de lunch. En voor diner een mix van rendang met rijst, pompoencurry, terriyaki noodles met beef en saté van kippendij met friet. Het was feest gisteren hahahaha.

13: Wat is het beste advies dat je onze lezers zou kunnen geven?
Volg je passie en doe het vooral omdat JIJ er zelf blij/gelukkig van word! Niet om anderen een plezier te doen.

14: Als je 3 wensen zou mogen doen, welke zouden dat dan zijn?

  • stoppen met werken en met mijn gezin de rest van de wereld gaan ontdekken
  • in een wereldstad (waar het altijd mooi weer is, waar je op iedere hoek van de straat kunt eten en shoppen) wonen en werken met mijn gezin
  • dat ik voor altijd de beste moeder/vrouw van de wereld ben voor mijn gezin

15: Welke vrouw vind jij inspirerend en zou ik volgende maand moeten interviewen en waarom?
Ik kan niet specifiek iemand noemen, omdat er zo veel inspirerende vrouwen zijn. Iedereen heeft wel iets waardoor ik geïnspireerd word. Zo krijg ik heel veel energie van jouw projecten en de manier waarop jij bepaalde zaken aanpakt.