Ik had niet gedacht dat ik dat jou ooit een brief zou schrijven, of lief zou noemen for that matter. Ik heb namelijk echt al heel lang een soort van een hekel aan je. Het kan iets te maken hebben met de achtste finale van het WK in 2006 waarin je met Portugal tegen het Nederland elftal speelde en ik je echt een verschrikkelijk arrogant verwend nest vond die zich voor het minste geringste ter aarde stortte. Oké, dat we van jullie verloren en daardoor niet door gingen speelt misschien ook wel een beetje mee.

Kijk, ik kan niet ontkennen dat je een goede voetballer bent. Dat zou een beetje hetzelfde zijn als zeggen dat Adele niet goed kan zingen of dat Coco Chanel geen waanzinnig goede ontwerpster was. Je kan goed overweg met een bal en er werd natuurlijk niet voor niets 94 miljoen voor je betaald door Real Madrid. Maar Cris, ik mag toch wel Cris zeggen he, even een aantal dingen die ik gewoon een beetje lastig vind als het om jou gaat;

  • Dat theatrale bakkes dat je trekt als je geen strafschot hebt weten te ontfutselen Ja sorry, je optreden in 2006 zit nog hoog. Stel. Je. Niet. Zo. Aan!
  • Het meerder keren wisselen van kapsels tijdens 1 wedstrijd                               Mariah Carey Wannabe much?
  • Het feit dat er zo belachelijk veel geld voor iemand wordt betaald in het voetbal Daar kan jij dan weer weinig aan doen maar toch! Wat presteer je nou helemaal voor dat geld? Je hebt van je hobby je werk gemaakt en doet nu gewoon waar je van houdt voor heel veel geld. Oké, ik ben gewoon jaloers.
  • Ik blijf het vreemd vinden dat je ‘ineens’ een kind hebt en ook nog de volledige voogdij. Heeft je zoontje geen moeder nodig? Of heeft ie genoeg aan een leger nannies? Heel vaak heb je dit fashionable accessoire niet op je arm namelijk.

Er is een heel leger met mensen die gelijk beginnen tegen te sputteren als ik mijn dislike voor jou uit. Zelfs mijn zusje, over het algemeen wars van arrogantie, heeft een verhaal paraat waaruit blijkt dat je eigenlijk een soort moderne Gandhi bent. Vandaag kwam er op Linda. een artikel met dezelfde strekking, Strepen in je haar zet je voor kindjes met kanker, je betaalt ziekenhuisrekeningen en hebt vermomd lol op een pleintje in Madrid en geeft daar een jongetje de tijd van z’n leven. (Check dat filmpje hier) Ik moet zeggen dat het filmpje wel een glimlach op m’n gezicht bracht Cris. En dat had ik nou niet echt verwacht. Zou het kunnen dat onder al die arrogantie en zelfverheerlijking een lieve jongen van 31 zit die gewoon wordt opgeslokt in alle hype om zijn persoon? Dat je zelf ook van gekkigheid niet meer weet wat je met je geld moet en daarom met je mancrush Badr Hari het glamourleven ten volste leeft? Of zit het eigenlijk anders Cris? Vertelt jouw publisist je dat het tijd is voor weer een ziekenhuis als tegengeluid voor alle uitspattingen? Ik hoop echt het eerste. En tuurlijk, ik ben maar Mandy uit Wissenkerke, je zal hoogst waarschijnlijk deze brief nooit lezen dus wat boeit het jou nou. Ik weet ook wel dat ik heel hard over je oordeel zonder dat ik je echt ken, en laat ik me nou juist hebben voorgenomen om dat niet meer te doen.

Weet je wanneer het ijskoude gevoel voor jou een beetje ontdooide Cris? Toen ik net heel overtuigend voor Frankrijk zat te supporteren (puur uit mij hekel voor jou, dom he) en ik zag dat je steeds moeilijker ging lopen. Je gooide je aanvoerdersband lekker theatraal op de grond en deed het teken naar de trainer dat je gewisseld wilde worden. Je ging zitten en de tranen zaten je hoog. Je werd op een brancard gelegd en begon heel hard te huilen. Niet omdat je je zin niet kreeg, niet omdat je haar verkeerd zat. Nee, je huilde omdat je in de eerste helft van dé wedstrijd van het jaar (of eigenlijk van de vier jaar) er al af moest door een blessure. Dat je je team in de steek moet laten en niet kan doen waar je goed in bent. Ik zag je zo liggen daar en had medelijden met je. Je huilde zo hard dat er geen twijfel over mogelijk was dat je echt verdriet had.

Zorg goed voor jezelf Cris, laat je maar troosten door wat Victoria’s Secret modellen en voor je het weet kan je tijdens het WK je kapsels en voetbaltrucjes weer showen. Ik ben in ieder geval blij dat ik eens een andere kant van je gezien heb. Enne, mocht je eens zin hebben in een goede pot mosselen en een goed gesprek dan ben je van harte welkom. Laat de modellen dan maar thuis, ik nodig m’n zusje wel uit!

Liefs, Mandy

 

 

Photocredit: EAP