Ik wil je met deze brief even m’n excuses aanbieden. Net als veel andere Nederlanders had ik ook een mening over jou. Niet doordat ik je persoonlijk kende of omdat ik me in je had verdiept. Nee, het had meer te maken met de achterklap-pagina van Nu.nl (guilty pleasure) en je vader die zich op een bijzondere manier profileert.

Toen ik las dat je deel zou nemen aan 1 van mijn favoriete programma’s had ik zo m’n bedenkingen. Wat zou jij, als verwend vaderskindje, nou gaan presenteren in de jungle tijdens Expeditie Robinson? Ik dacht namelijk dat er achter de absurd goede looks een arrogant, verwend nest schuilde. Boy, was I wrong! Waar we het eerste half uur van de eerste aflevering nog een beetje lacherig over je deden, stelden we al heel snel onze mening bij.

Allereerst, man wat een knapheid! Je weet dat ook wel van jezelf maar dat laat je in deze setting totaal niet zien. Menig vriendin die ik spreek op donderdag heeft het ‘s ochtends al over jouw waanzinnig mooie ogen. Oké, dat lijf komt misschien ook wel héél even ter sprake. Maar vertel dat maar niet tegen mijn wederhelft goed? Hallo, mogen wij naast al die prachtige dames die de hele tijd in strakke bikini’s rondlopen (hoe blijft dat allemaal zitten tijdens die proeven??) ook wat leuks hebben om naar te kijken? Hoe lief opa Bartho Braat ook is, het float onze boat natuurlijk niet! Maar Dave, je bent meer dan die goede looks, dat wordt elke aflevering duidelijker.

Wat direct opviel, was hoe dankbaar je bent dat je daar bent en mag meedoen. Dat in combinatie met het feit dat jij je als een malle ontpopt tot een supergemotiveerde Robinson, zorgde ervoor dat we hier op de bank zelfs een beetje fan werden. Niet alleen ik hoor, ook K. vond je heel goed meevallen. We lachen om je heerlijke Amsterdamse accent en je humor. Je hakt als een malle je met de machete door de jungle, bouwt hutten en vecht je elke proef naar de overwinning. Kijk, RTL buit natuurlijk jouw deelname wel wat uit. Als je bijna wordt aangevallen door een slang vinden ze dat ze dat zeker drie keer moeten herhalen en als je op je gezicht gaat omdat jullie team het beuken met die balk niet helemaal snapt moet dat ook weer vol in de herhaling. Er is echt geen enkele noodzaak om jou zo dopey neer te zetten. Ik hoop dan ook dat heel Nederland zijn mening over jou bij stelt, dat zou echt heel fair zijn!

Wat ik gisterenavond echt heel sterk van je vond, was dat je bij de eliminatie van Lex toen hij er naar vroeg, hem zonder blikken of blozen netjes uitlegde waarom jullie op hem hadden gestemd. Helder en duidelijk, niks achterbaks maar gewoon recht voor z’n raap. “Dat is het spel Amigo”. Netjes Dave! Je bent bezig om een heleboel harten te stelen. Laten ze dat maar eens op Nu.nl publiceren.

Kortom, ik ben dus fan. Nog niet zo erg dat ik ook je reallife soap ‘Dave gaat het huis uit’ ga kijken (dat is nog 1 stapje te ver) maar ik vind je tof! Je zit nu ook nog eens in het team met mijn andere favoriet, Anna Nooshin, dus nu kan m’n donderdag helemaal niet meer stuk!

Wat het nóg beter zou maken? Misschien dat gele zwembroekje van je vader? 🙂

Liefs,

Mandy

Photocredit: expeditierobinson.nl