Ik zag net je speech tijdens de DNC en heb nog steeds kippenvel. Als ik had gekund was ik er zeker bij geweest, gewoon om bij het moment te zijn dat een vrouw voor het eerst officieel kandidaat werd gesteld voor het presidentschap van Amerika. Of je als vrouw nou wel of niet voor Hillary bent, dat zij de nominatie binnenhaalde was een stap voor alle vrouwen, waar dan ook.

Weet je Michelle, ik heb je altijd al een intrigerende vrouw gevonden. Een advocate, schrijfster en fervent strijdster voor de rechten van meisjes over de hele wereld om te mogen leren. Je staat als een rots achter je man, je voedt twee prachtige dochters op en draagt een enorme hoge mate van stijl uit. Je draagt zowel high end merken als een ‘gewoon’ Zara-tje. Gewoon omdat het kan.En je rockt ze allebei! Sterker nog ik ken niemand die er zo goed uit ziet in een Zara-tje!

Je won helemaal m’n hart toen ik je afgelopen week bij Late-Night held James Corden in de auto zag springen. Hoe fijn moet het zijn om in de afloop van Barack’s termijn dit soort leuke dingen te kunnen doen? Je hoeft immers niet meer de ‘schijn’ op te houden en kunt je wat losser op stellen. Je mag een grapje maken, meerappen met Missy Elliot (heldin!) en dat doen terwijl je alsnog je Let Girls Learn project promoot. En dat je gewoon het hele dansje van ‘Single Ladies’ kent, extra punten voor jou!

Je hebt van de ‘stoffige’ ambt van First Lady een gewilde positie gemaakt. Want kijk maar naar Hillary, het kan gewoon leiden tot het Presidentschap. En Michelle, alsjeblieft, wil jij over 8 jaar het stokje van Hillary overnemen? Want als iemand snapt hoe het spelletje gespeeld wordt en wat we (oké, de Amerikanen maar ook de rest van de wereld) nodig hebben dan ben jij het wel. Je man is ook al zo’n charismatische spreker en stiekem denk ik inmiddels dat dit komt omdat hij ’s avonds z’n speeches even oefent met jou. En dat jij hem dan corrigeert en hem vertelt hoe het wel moet. Want even serieus, de speech die je gisteren gaf heeft Hillary (hopelijk) een enorme zet richting het Witte Huis gegeven. Je was helder, gepassioneerd en scherp zonder dat het moddergooien werd. Je staat duidelijk boven de praktijken van die enge, blonde tegenstander. Je zei het zo mooi; When they go low, we go high’. Bam. Eat that, Donald. Je liet ons inzien dat America nog steeds ‘great’ is en dat je niet moet focussen op alle negatieve dingen maar juist moet kijken naar het positieve. En dat kunnen we sowieso wel gebruiken in de wereld. Oh ja en meer girls die de wereld runnen ook by the way!

Dus er niets anders op Michelle, jij start ergens volgend met een leuke post als Senator van een strategisch interessante staat waarna jij je in 2020 verkiesbaar stelt en het waarschijnlijk nog net te vroeg is maar waarmee je wel een mooie ministerspost binnen sleept. In 2024 is het dan jouw beurt. Barack kan dan zich richten op de inrichting van The White House terwijl jij als Leader of the new World regeert! En ik? Ik beloof je plechtig dat meewerken aan jouw campagne vanaf nu op mijn bucketlist staat en ik zal stralen van trots op jouw inauguratie! #ImwithMichelle! Deal?

Liefs Mandy