Toen ik de uitnodiging voor een culinair bloggersevent in mijn eigen stad Middelburg ontving, was ik gelijk erg benieuwd welk restaurant deze avond organiseerde. Het bleek om restaurant De Gouden Bock aan het Damplein te gaan. Ik ga regelmatig, lees best vaak, uiteten in Middelburg maar had nog nooit een voet in de Gouden Bock gezet. Geen idee waarom niet want het restaurant is hemelsbreed nog geen 200 meter van mijn huis vandaan en ziet er van buitenaf heel leuk uit. Het is, denk ik, uit gemak dat ik vaak bij dezelfde restaurants aanschuif en dan zelfs ook vaak hetzelfde gerecht bestel. Weinig avontuurlijk dat besef ik me. Het bloggersevent was dus een prachtige kans om te kijken of ik een nieuwe favoriet in mijn stad zou vinden.

De Gouden Bock bestaat 15 jaar en chef-kok Martijn en zijn (gast)vrouw Michelle vieren dit met een veelzijdige menukaart met 15 unieke, kleine(re) gerechtjes die uitermate geschikt zijn om te delen. Ik ben geen grote eter en ben een enorme fan van shared dining dus toen ik hoorde over deze opzet was ik gelijk enthousiast. Heerlijk voor mensen die moeilijk kunnen kiezen en het liefste van alles wat willen proeven. De kaart is opgedeeld in 5 categorieën; koud, lauwwarm, warm, sidedishes en desserts. Hoewel de Gouden Bock een vis-georiënteerd restaurant is heeft de kaart een mooie selectie met vis, vlees en vegetarische gerechten. Voor ieder wat wils en ik betrapte mezelf erop dat ik het moeilijk zou vinden om gerechten uit te kiezen omdat er heel veel gerechten op de kaart stonden die mij erg lekker leken. Lucky me, want we kregen alle 15 gerechtjes om uit te proberen.

Een culinair bloggersevent opgesomd in een paar woorden: veel fotocamera’s en opgeladen iPhones, gesprekken over de beste hotspots her en der en niet mogen eten totdat iedereen genoeg foto’s heeft gemaakt (en dat duurt even mensen). Het welkom van gastvrouw Michelle was hartelijk en als ze over de historie van de Gouden Bock vertelt, beginnen haar ogen te stralen. Het is duidelijk dat het zorgen dat het niemand aan iets ontbreekt in het restaurant haar passie is. Gedurende avond zorgt ze dat de glazen gevuld blijven, we over alle gerechten interessante en leuke weetjes te horen krijgen en alle wensen op culinair gebied worden vervuld. Haar man Martijn staat er om bekend dat hij alles wat zijn keuken uitgaat van scratch met zijn team heeft bereidt. Hier vind je geen enkel gerecht waar een zakje of pakje aan te pas is gekomen. Martijn is erg trots op het feit dat ze alles zelf van verse en vaak lokale ingrediënten maken. Van het brood tot de zoetigheden die worden geserveerd bij de koffie en alles daar tussenin.

De kaart bij de Gouden Bock kan per dag verschillen. Als Martijn tijdens zijn bezoekje aan de vismijn een speciaal visje heeft weten te scoren zet hij het direct op de kaart. Tijdens het jachtseizoen schiet hij zelf wild, bedenkt vernieuwende gerechten en laat zijn gasten in het restaurant hier van genieten. Hoe gaaf is dat?! De hele avond stond bol van heerlijke gerechten, bijzondere en tongstrelende wijnen en een zeer hoge mate van gastvrijheid. Ik heb die avond alle gerechten mogen proeven en laat jullie een aantal van mijn favoriete gerechten zien. Ik wed dat het water je in de mond loopt bij het zien van de gerechten.

Favoriete gerechten?

                                               Zeeuwse platte. Trots van Zeeland

Ik ben normaal geen echte oester-liefhebber maar ik moet zeggen dat deze oesters met heerlijke vinaigrette met sjalotjes me erg smaakte!

Deze gegrilde inktvis was echt overheerlijk. Hij had net dat lekkere geroosterde ‘brand’-smaakje en was heel goed van structuur.

Mijn favoriet van de voorgerechtjes. Brioche met huisgerookte zalm, gepocheerd ei & Hollandse.     Gewoon. Heerlijk. Punt.

De Gouden Bock serveert mooie stukken vlees maar is toch wel specialist op het gebied van mooie visgerechten. Deze Escabeche met pieterman was niet alleen een genot om naar te kijken door alle kleuren en structuren maar ook een smaakexplosie in je mond!

Zeeuwse kokkels met knoflook en peterselie. Zo ‘simpel’ maar zo goed uitgevoerd.

Vegetariër? Dan kom je hier zeker aan je trekken. Dit taartje met gepofte groenten kon de goedkeuring van de foodbloggers aan tafel meer dan wegdragen.

De verrassing van de avond. Rogvleugel met kappertjes en citroenrisotto. Onwaarschijnlijk lekker. De risotto was perfect klaargemaakt en de rog had een verrassend fijne structuur en de combinatie met de kappertjes was verrukkelijk!

Ik droom nog steeds van dit citroentaartje met merengue. Zeg nou zelf, dit ziet er toch prachtig uit? Geloof me, het smaakte nog 10 keer beter.

Onverwachte vondst?

De avond vloog voorbij en iedereen aan tafel was het er over eens, de Gouden Bock levert prachtige gerechten met briljant gekozen wijnen. Ik heb mijn nieuwe, rode lievelingswijn hier ontdekt. Na een aantal vragen van Michelle over wat ik precies lekker vind in wijn, deed ze de suggestie voor een Chileense Carmenére. Een schot in de roos want al mijn wensen vond ik terug in deze mooie rode wijn.

Prijzen?

De prijzen van de gerechtjes zijn heel redelijk; alle gerechtjes kosten €12,-, sidedishes zijn slechts €4,- en de desserts kosten €6,-. Als je een heleboel gerechtjes wilt proberen ben je misschien wat meer kwijt maar je krijgt echt waar voor je geld. Geen zin om zelf te kiezen? Ga met de gehele tafel voor een Chef’s choice 3 gangen diner met dessert & side dishes €39,50 per persoon.

Hoogtepunten?

Mooie gerechten met verse, lokale ingrediënten. Goede prijs-kwaliteitverhouding. Geweldige wijnen. Hoge mate van gastvrijheid. Mooie locatie, klassiek maar ook speels door de verschillende hoogteverschillen in het restaurant.

Aanbeveling?

Meer licht en witte ondergrond voor de bloggers zodat ze (nog) betere foto’s kunnen maken. Maar als je geen (food)blogger bent, is waarschijnlijk het enige minpunt dat er zoveel lekkere gerechtjes op de kaart staan dat het moeilijk kiezen is!

Laatste woorden?

De Gouden Bock is een absolute aanrader voor avond shared dining. De gerechten zijn zo lekker dat je na de eerste hap waarschijnlijk niet meer wílt delen!

Restaurant De Gouden Bock

Damplein 17, Middelburg

0118-617484

www.degoudenbock.nl

Liefs Mandy

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren