Kijk, eigenlijk ben ik helemaal niet slim bezig door dit te schrijven. Ik zal je uitleggen waarom!

Jarenlang had ik een favoriete geur. Een geur die voor mij helemaal mijn signature-geur was en bijna niemand anders (die ik kende) droeg. Het ging om She Wood van Dsquared2. Voor diegene die dit merk niet kennen; Dsquared2 is een Canadees modelabel, opgericht in 1996 door de tweelingbroers Dan en Dean Caten. De broers staan bekend om hun waanzinnige, spectaculaire decors tijdens de catwalk shows, de uitgesproken collecties en legendarische feesten. Van oorsprong is dit modemerk voor mannen inmiddels ook erg gewild en geliefd bij de vrouw. De waanzinnig stoere, stijlvolle en sexy jeansstukken zijn niet aan te slepen en natuurlijk zijn zij niet gek en hebben hun collecties aangevuld met parfums.

Ik gebruikte jarenlang Wood als geur en maakte echt wel eens een uitstapje naar een andere geur maar ik vond nooit een geur die zo goed bij me paste als dat She Wood deed. De originele Woodd-geur werd uitgebracht in 2008 en bevatte topnoten als Citroen, Jasmijn en Neroli (Oranjebloesem). Ik ben nooit echt helemaal weg van hele ‘frisse’ geuren maar de hartnoten in de geur zoals Viooltjes, Heliotroop (Vanillebloem) en voor al Muskus zorgden ervoor dat ik de geur wel lekker vond. Wat ik het allerlekkerste aan de geur vond, waren de warme basisnoten, de noten die het meest uitgesproken zijn in deze geur. Namelijk de Vetiver, Ceder en Amber. Houtachtig, warm en in combinatie met de Muskus een beetje zwoel. Anyway, you catch my drift, ik was fan.

Totdat, de dag kwam dat ik de geur bij steeds meer mensen opmerkte. Een goed vriendinnetje (dat vond ik dan natuurlijk niet zo erg) maar toen de geur echt populair werd, steeds vaker in de actie was bij de Douglas en ik hem ‘overal’ rook, toen was ik er wel klaar mee. Ik stapte over op een nieuwe favoriet, een geur die niet te koop was (en is) bij de mainstream parfumeries. (Waar ik lekker de naam niet van verklap want dat parfum draag ik ook nog steeds en ruik ik nog steeds bij bijna niemand).

Vorige week was ik even bij de Douglas en toen kreeg ik een proefje mee van de nieuwe Wood Pour Femme geur van Dsquared2. Een nieuwe versie met interessante geurnoten. Kortom, ik was blij verrast door het sample-tje en besloot de geur te kopen omdat ik deze geur ook weer goed bij me vind passen. Dus hoewel ik bang ben dat dit op dezelfde manier gaat als bij de eerste Wood-geur, vond ik toch dat ik jullie dit niet mocht onthouden!

Wood Pour Femme – Dsquared2

De geur wordt gepromoot als sensueel, onafhankelijk en vol karakter. Wood richt zich op passievolle en zelfverzekerde persoonlijkheden, iemand die leeft in het moment: good vibes only. Je kan slechtere omschrijvingen krijgen toch?!

Topnoten: Frambozenblad, Siciliaanse Mandarijn, Lelietje-Van-Dalen

Hartnoten: Osmanthus, Jasmijn, Magnolia

Basisnoten: Witte Houtsoorten, Cedar en Ambroxan

Wat mij direct opvalt is dat er echt gekozen is voor subtielere geurnoten. De ‘heftige’ citroen is vervangen door Siciliaanse Mandarijn wat de topnoten direct wat ‘warmer’ maken. Frambozenblad en Lelietje van Dalen zorgen voor het zoetje in de topnoten. Ik gok erop dat ze doordat ze al kozen voor minder ‘harde’ frisse topnoten, bij de hartnoten gekozen hebben voor niet te veel zoete invloeden. Muskus is een vrij overheersende geur die het geheel al snel zwaar maakt en in combinatie met zoet krijg je al snel een Lolita Lempicka-vibe (verschrikkelijk vond ik die geur), maar ze hebben de Muskus vervangen en gekozen voor wat minder overheersende hartnoten. De geur wordt naar mijn idee hierdoor wat mooier in lagen opgebouwd waardoor je naar verloop van de dag met het dragen steeds andere dingen (de geurnoten dus) ruikt. De basisnoten zijn nog steeds mooi houtachtig maar ook hier hebben ze gekozen voor niet te zware houtsoorten zoals witte houtsoorten en cedar. Het is duidelijk dat ze niet een hele andere kant op wilde met deze geur maar een soort gelaagde, complexere geur wilde neerzetten.

Ik vind het jammer dat het echte warme houtsoorten van de originele She Wood niet meer zo nadrukkelijk aanwezig zijn omdat ik daar juist zo van hield maar ik vind het een hele mooie geur die ,op dit moment, voor mij een mooie aanvulling is op de ‘warmere’ parfums die op de markt zijn. Het is een geur die je zowel in de winter als in de lente of zomer perfect kan dragen en zeker heel de dag goed blijft ruiken. Leuk detail, de dop heeft een magneet erin dus geen gedraai of geklungel om je parfum goed dicht te krijgen of de dop kwijt te zijn als hij in je tas zit!

Wood Pour Femme by Dsquared is te koop bij alle grote parfumeries en kost (afhankelijk van de acties) €66,81 voor 50ml. Ik kocht hem bij Douglas, mocht je hem willen bestellen dan kan dat via <<deze link>>.

Wat vind jij dé geur van 2019? Laat een reactie achter op Facebook of Insta!

*Deze post is niet gesponsord, ik heb de geur zelf gekocht en ben oprecht enthousiast!