Eind maart schreef ik een artikel waarin ik mijn Bucketlist voor 2018 met jullie deelde. Ik geloof er heilig in dat dingen die je hardop uitspreekt of zwart op wit zet, meer kans hebben om daadwerkelijk ook uit te komen. Ik zag het artikel afgelopen weekend nog eens voorbij komen en bedacht me dat het leuk zou zijn om een update te schrijven en te kijken hoe het met de punten op mijn bucketlist staat! Je leest het artikel <<hier>>.

1: Heel veel reizen 

Op de eerste plaats stond heel veel reizen. Nou, dat heb ik geweten! Mensen die mij op Insta volgen hebben kunnen zien dat het eerste punt op de MDM Bucketlist ruimschoots kan worden afgestreept! Tot nu toe bezocht ik na Dubai; Turkije, Parijs (2x), Londen, Malaga, Bordeaux-streek, Sevilla, Bad-Durkheim en Ibiza. Ik mag absoluut niet klagen en geloof me dat doe ik ook niet. Ik vind het wel lekker om ook weekenden gewoon lekker thuis te zijn maar het heerlijke gevoel van op een vliegveld staan op te vertrekken tussen al die mensen die ergens heen reizen zal ik nooit kwijtraken. 2018 is nog niet ten einde, de bijzonderste trip staat voor het einde van het jaar gepland maar daarover straks meer.

Parijs

 

Turkije met Drommel & Daphne (en nog een heleboel leuke mensen)

 

Mijn favoriete eiland, Ibiza!

 

Op bezoek bij Mickey in Disneyland Parijs

 

My man in Sevilla

2: In Musee D’Orsay (Parijs) kijken naar de Waterlelies van Monet 

Ik zat op de middelbare school toen ik voor de kunstgeschiedenis klas een middag moest (in mijn geval mócht) rondlopen in Musee D’Orsay. Ik zag daar de waterlelies van Monet en tot de dag van vandaag vind ik dat de mooiste schilderijen die er zijn. Al jaren liep ik met de grote wens om ze nog eens in het echt te bewonderen. En insert een romantisch vriendje die na het lezen van een boel artikelen op MDM (research) ook de MDM Bucketlist las en mij graag wilde meenemen naar Parijs om dit punt te kunnen afstrepen. Sterker nog, hij zei me dat hij me graag wilde helpen bij het afstrepen van zoveel mogelijk punten. We waren nog maar net samen toen hij me meenam naar de stad van de liefde en ik voorzichtig aan weer begon te geloven in ware liefde en in tranen voor de Waterlelies stond.

*Disclaimer, wat ik even vergeten was (had ik al gezegd dat het heel veel jaren geleden was) en waar we achter kwamen toen we al heel Musee D’Orsay hadden gehad, is dat de Waterlelies in Musée de L’Orangerie (vlakbij Musee D’Orsay) hangen. Maar we hebben het gevonden!

3: Tattoo zetten bij iemand anders 

Tja, dit was er eentje in de categorie waarvan ik nooit had gedacht dat Jan deze mij zou kunnen laten afstrepen. Maar niets is minder waar. Tijdens onze vakantie naar Ibiza besloten we in de spur of the moment een van de beste tattoozaken op te zoeken en kijken of er plaats was. Eindresultaat? Mandy die ook nummer 3 kan afstrepen want ja, ik heb echt getatoeëerd! En weet je, ik vond het stiekem supertof. Er komt waarschijnlijk nog een vervolg want mijn lieve stiefvader Jozef heeft gezegd dat ik bij hem ook mag tatoeëren, supertof!

4: Meedansen op een boot op de grachten van Amsterdam tijdens the Amsterdam Gay Pride

Dit punt heb ik nog niet kunnen afstrepen, niet alleen omdat ik geen plek op een boot had maar ook omdat ik niet in Nederland was dit jaar! Maar goed, hij staat nog steeds heel hoog op mijn lijstje en ik zou het echt heel tof vinden om dit mee te maken!

5: Iceman challenge

Stom, stom, stom. Het is inmiddels oktober en ik heb de Iceman challenge nog niet gedaan. Resultaat? Ik heb het weer ijskoud de hele dag. Misschien is dit nog iets wat ik in de komende maanden kan afstrepen hoewel nu in een bad vol ijs gaan liggen wel het laatste is waar ik zin in heb!

6: Elke week een vegetarisch gerecht koken

Hier kan ik ook helder over zijn, dit is niet elke week gelukt. Máár, ja er is een maar, ik heb veel minder vlees gegeten. Door invloedrijke mensen in mijn omgeving die elke met hun eigen redenen kwamen waarom het slim zou zijn om minder vlees te eten, heb ik besloten dat ik zoveel mogelijk vegetarisch wil eten. Ik ben geen vleeseten en kies dus al heel vaak voor een alternatief. Het is eigenlijk alleen nog wat broodbeleg en een occasionele Cheesburger van de Mac wat ik aan vlees eet. Ooit komt het punt dat ik echt geen vlees meer eet, ik weet het zeker. Ik vind het vegetarisch koken wel een mooi punt om mee te nemen op m’n bucketlist voor 2019!

7: Watching the ball drop at Times Square on NYE (bijna dan)

Eigenlijk is dit een punt dat al jaren op nummer 1 staat op mijn all-time bucketlist. Op een of andere manier lijkt me dit zo ontzettend gaaf. De city that never sleeps, al die mensen die daar bijeen zijn gekomen om de Ball Drop te zien. Het lijkt me gewoon magisch. Guess what? Het gaat gebeuren. Toen wij nog niet eens echt een stelletje waren zei Jan al (die eerder dan ik overtuigd was van hoe leuk wij het samen konden hebben) dat hij wel met me mee zou gaan naar New York om dit punt af te strepen. Ik vond dat op dat moment nogal wat. Wat nou als zou blijken dat deze relatie, die toen nog niet eens echt was begonnen, dan over zou zijn?  Ga je dan samen oud & nieuw vieren? Tot nu toe, en ik ben er nu ook volledig van overtuigd en verwacht geen verrassingen in de komende 8 weken, is zijn voorgevoel helemaal goed gebleken en hebben we het heerlijk met elkaar. Ik ga dus de ultieme nummer 1 op mijn bucketlist dit jaar afvinken met de allerleukste man die ik ken. Kan iemand me even in mijn arm knijpen?

8: Met een auto het water in rijden

Dit is ook nog niet gelukt. Niet expres maar gelukkig ook niet per ongeluk! Ik gok dat deze moet doorschuiven naar volgend jaar. Als iemand dit wel eens heeft gedaan en een goed adresje weet, ik houd me aanbevolen!

9: Een Rockfestival meemaken

Ken je die van dat meisje dat naar Rock Wercher zou gaan? Die ging niet. 🙂 Ze mocht niet klagen want in plaats daarvan ging ze met haar beste vriendin een lang weekend naar London.

Ik denk dat ik sowieso het woord rock uit dit bucketlistpunt moet halen. Dat is namelijk totaal niet mijn genre dus waarom zou ik daar dan erg veel geld voor neertellen. Ik weet dat Pinkpop of Lowlands ook worden gezien als rock maar daar is de kans dat ik het naar mijn zin heb waarschijnlijk groter dan op Werchter. Dus ook dit punt schuift door naar volgend jaar!

10: Lunchen met Anna & Romy

Het is geen geheim dat ik Anna Nooshin nog steeds geweldig vind.  (Check hier haar Ted Talk ) Samen met Romy haar creatieve partner en editor lanceerde ze dit jaar Alter! Romy is het meest kleurrijke meisje wat je ooit gezien hebt én verantwoordelijk voor de geweldige vlogs (lees briljant!) en creatieve uitspattingen samen met Anna zoals Alter. Per toeval is ze ook nog het nichtje van goede vrienden van mijn ouders dus ik hoop nog steeds dat er ergens een minuscuul kansje is dat ik ergens in de toekomst met ze kan lunchen. Ik betaal dames! 🙂

11. Een (fotografie) opleiding volgen

Dit staat ook nog steeds op mijn lijstje hoewel ik een goed lijntje heb met iemand die mij privéles wil geven en dit misschien nog wel dit jaar kan gebeuren! Zou leuk zijn! Dus buurvrouw, wanneer starten we?

Het resultaat? Netjes, netjes!

Nou, 4 van de 11 is geen slechte score toch? Zeker niet als je kijkt naar welke punten ik al heb mogen afstrepen en dat er misschien nog een paar kunnen bijkomen in de komende maanden! Ik ben een erg gelukkig mens met de dingen die ik tot nu toe dit jaar heb mogen meemaken. Sowieso verschilt mijn beleving van geluk en rust vergeleken met vorig jaar rond deze tijd ongeveer als dag en nacht. Ik had niet durven dromen dat ik me zo veilig, geliefd en blij zou voelen. Maar het is echt zo. Dit lijstje afwerken hoeft helemaal niet. Ik ben net zo blij met een weekend helemaal niks op de bank met de liefste als dat ik ben als ik onderweg ben naar een leuke bestemming. En dat is de clue denk ik, dat de leuke dingen die je kunt afstrepen op een bucketlist,  alleen maar echt fijn zijn als het ‘gewone’ leven ook zorgt voor geluk. En boy, dat doet het tegenwoordig!