Een van mijn favoriete bloggers is Cynthia Schulz van Cynthia.nl. Deze prachtige dame was elf jaar lang 1 van de grootste beautybloggers van Nederland met haar blog Miss Lipgloss. In 2017 is ze een nieuwe weg ingeslagen en is ze haar persoonlijke blog Cynthia.nl begonnen. Een blog over alle dingen die haar blij maken in het leven. Wat er precies zo leuk is aan Cynthia? Ze is echt. Niet alleen maar glamourfoto’s en verhalen hoe haar leven bestaat uit eenhoorns en regenbogen. Haar blog maar zeker ook haar Instagram en vooral de Instastories voelen voor mij alsof je facetimed met een goede vriendin. (Oké, dit klinkt stalkeriger dan ik het bedoel 🙂 Ik bedoel dat ze gewoon vertelt hoe het is, zonder dat ze er altijd helemaal piekfijn uit ziet (hoewel ik haar prachtig vind) en ook wel eens een offday heeft. Net als wij allemaal.

Toen ze aankondigde dat er een Werkboek voor Structuurjunkies zou komen heb ik deze direct besteld. Ik houd enorm van lijstjes en ben best in staat om structuur aan te brengen, maar dan vaak voor anderen. Ik was benieuwd of Cynthia mij iets zou kunnen bijbrengen en was aangenaam verrast toen ik aan het Werkboek begon. Zo enthousiast dat ik ook een Masterclass bij haar heb geboekt, hier op een later moment meer over!

Een paar maanden geleden kondigde ze via haar Instastories aan dat ze ook een Structuurjunkie Planner zou uitbrengen. Toen ging helemaal de vlag uit want ik ben naast verslaafd aan notitieboekjes ook verslaafd aan planners. Ik heb er al tientallen geprobeerd maar helemaal tevreden was ik nooit. Omdat ik al erg enthousiast was over het Werkboek besloot ik de Planner te pre-orderen. Afgelopen week kreeg ik hem dan eindelijk binnen en vandaag review ik deze planner voor jullie.

Uiterlijk

Als ik de planner uit de doos haal ben ik aangenaam verrast! Het is een fijne maat, tussen A4 en A5 in. Kan makkelijk mee in je tas en is niet al te zwaar of te dik. Al met al is het een mooie compacte planner. De planner is mat donkerblauw met gouden lijnen en tekst erop. Ik vind het chique en het oogt strak en zakelijk. Fijn want ik wil hem in de combi zakelijk/prive gaan gebruiken.

Inhoud

Cynthia schroomt niet om een heleboel van haar geheimen prijs te geven in deze planner. In de intro geeft ze al de nodige tips en tricks zodat je het maximale uit de planner kunt halen. Verder vind je maandoverzichten, tools om focus aan te brengen, inspirerende quotes, challenges die je uitdagen sommige dingen eens even helemaal anders te doen en evaluatiepagina’s.

De 3 leeslintjes in verschillende kleuren maken het makkelijk om de juiste pagina’s terug te vinden, achter in de planner vind je een envelop zodat je belangrijke papier veilig kunt bewaren en ze heeft er ook nog een schattig klein notitieboekje bij gedaan voor al je random ideeën of hersenspinsels. Nice!

De planner is datumloos (is dit een woord?) zodat je zelf kunt beginnen wanneer je maar wilt, je vult de weeknummers en data in en et voila!

Het maandoverzicht met ruime vakken vind ik fijn want hier kan ik mijn planning voor Modern Day Muse inzetten, kunnen verjaardagen worden genoteerd of wat je eigenlijk ook maar wilt.

Het weekoverzicht is voor mij echt perfect. Ik houd van planners met 1 hele week op 2 bladzijdes. Ik wil mijn week in 1 oogopslag kunnen zien zodat ik precies weet wat me te wachten staat. Het weekend hoeft voor mij niet zo uitgebreid. De dag loopt van 6.00 uur tot 23.00 uur en heeft onderaan ruimte voor taken. Nu weten jullie dat ik van lijstjes maken houd, dus dit vind ik echt heerlijk. Je hebt, slim gezien, ruimte voor 3 x 6 taken waardoor je gedwongen wordt om bijvoorbeeld al kritisch te kijken naar je taken en niet zomaar alles klakkeloos kunt vol kalken. Er staan ook reminders op de pagina’s om je erop te wijzen dat je je weekevaluatie moet invullen. Goede reminders want als je graag een doel wilt behalen is het belangrijk om de voortgang te kunnen bewaken en bijschaven waar nodig. Wie schrijft de blijft!

Wat kost dat en waar bestel ik hem?

De Structuurjunkie planner kost €22,99 en je bestelt hem makkelijk via Bol.com of koopt hem in de beter boekenwinkel! Vergeet dan ook niet om gelijk haar Werkboek Structuurjunkie in Spé  te bestellen, dit is echt een heerlijk werkboek met zoveel geweldige tips! Mag je echt niet missen! En ben je dan helemaal hooked? Zorg dan dat je haar Masterclass bijwoont, de eerstvolgende is in Eindhoven en boek je <<HIER>>.

Conclusie?

Ik ben afgelopen week in de planner begonnen (niets zo fijn als een nieuwe planner invullen) en vind het tot nu toe erg fijn werken. De dagen hebben genoeg ruimte om alle afspraken op te noteren, ik houd echt van de taken onder aan de bladzijde en de vooruitblik naar de maand ‘dwingt’ me om goed naar mijn maand te kijken en na te denken over welke acties ik inzet en welke resultaten ik daar van verwacht. De evaluatie aan het einde van de maand moet ik nog invullen voor de eerste keer maar ik vind de vragen goed en ik gok dat deze mij gaan helpen om kritisch te kijken naar de resultaten en de ontwikkelingen van die maand.

Minpuntje vind ik dat de weekoverzichten niet gekoppeld zijn aan de vooruitblik en de evaluatie. Dus dat die twaalf maanden niet achter elkaar lopen. Maar ik snap dat dit met een datumloze planner niet te doen is dus niks ten nadele van Cynthia maar ik vind het fijnst als dat dat bij elkaar staat in een planner.

Kortom, een hele fijne nieuwe planner waar ik met veel plezier uit werk en die mij uitdaagt om zo gestructureerd mogelijk te worden. Een echte Musthave dus!

Liefs Mandy