‘Hoe gaat het?’ ‘Ja goed. Druk’.

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik betrap mezelf er vaak op dat het antwoord op de vraag hoe het met me gaat, regelmatig ‘druk’ is. En soms (lees vaak) dus ook met die ‘ Ja goed’ er voor. Maar hoe goed gaat het met je als je altijd druk bent? Als de boog altijd gespannen staat en je van het ene weekend naar het andere weekend leeft? Nou, niet zo goed dus.

Het lijkt een soort statussymbool te zijn geworden. Hoe drukker we het hebben, hoe succesvoller we zijn. Maar klopt dit ook? Ik heb momenten gehad in het afgelopen jaar waarop ik me zo overweldigd voelde door de (werk)druk dat ik het liefst met de dekens over m’n hoofd in bed wilde blijven liggen. Klinkt niet zo goed he?

Ik sprak hier een tijdje terug over met iemand die net als ik ooit een burn out heeft gehad en die net als ik, altijd moet oppassen dat ze zichzelf niet voorbij loopt. Ik blijf erbij dat mijn burn out, achteraf gezien, het beste is wat me ooit is overkomen. Zonder die ervaring werkte ik waarschijnlijk nog steeds bij een van de meest giftige bedrijven van Nederland, was ik alleen maar bezig met bonussen en winst (lees ging over lijken) en was de work-life balance helemaal zoek. Kwetsbaar zijn was onbespreekbaar, ik heb ooit met ruim 40 graden koorts op het kantoor gezeten want o wee, als je ziek was, dan had je snel een kruisje achter je naam. Ik wilde mijzelf koste wat kost bewijzen en dacht dat te doen door zo lang mogelijk op nummer 1 te staan in een sales league. Boy, was I wrong.

Flash forward to vandaag. Hoewel ik een veel betere balans heb, kan het altijd beter. Ik zou me minder moeten laten leiden door de waan van de dag en zeker minder tijd op mijn telefoon moeten zitten. De dagen gaan snel en waar ik vroeger in mijn dagboek schreef (en daarmee m’n dagen later nog eens kon nalezen) maak ik nu vooral veel foto’s. Toen kreeg ik een geweldige tip doorgestuurd die helemaal op het juiste moment kwam.

Vertellis Chapters!

Ik kende Vertellis al van de ‘spellen’ die ze eerder hebben uitgebracht. Ze bedachten een spel waarmee je op een makkelijke manier mooie gesprekken voert over verschillende, diepgaande onderwerpen. Vertellis Chapters is een notitieblok, dagboek en dankbaarheidsschrift in een. Opgeleukt met mooie quotes en interessante en soms uitdagende opdrachten geeft het je inspiratie voor een positiever en dankbaarder leven.

De makers van Vertellis willen je graag even losweken van je devices en vragen je even stil te staan bij hoe je dag is verlopen, of je dingen anders had willen doen en waar je dankbaar voor bent. Door dit op te schrijven wordt het inzichtelijk en herken je snel patronen. De bedoeling van Vertellis Chapters is een offline reflectiemoment te creëren zodat je meer uit je dagen kunt halen.

 

Het boekje is van nepleer en is iets smaller dan A5. Het heeft 192 pagina’s, 13 hoofdstukken en een goudkleurig leeslint.

In de binnenkant van de kaft staan een aantal symbolen met hun betekenis. Ik houd wel van dit soort kleine ‘haakjes’ die je gedurende het invullen weer even met je neus op de inspiratie drukken!

De oprichters van Vertellis Bart, Lars & Liz vertellen hoe ze tot Chapters gekomen zijn en wat hun missie is.

\

De dagen hebben geen dagaanduiding dus je kunt op elk willekeurig moment beginnen, en weer doorgaan als je een aantal dagen niet hebt geschreven. Heel handig want hoe vaak ik me ook voorneem om élke dag iets te doen, soms komt het er gewoon niet van.

De opdrachten dagen je uit en hebben als doel om je positiever, zelfverzekerder te maken en verandering te bewerkstelligen. Supermooie doelen!

Als bonus hebben de makers van Vertellis een extra pocket aan de achterflap gedaan en daarin vind je 2 mooie kaarten die je naar iemand waar je van houdt zou kunnen sturen. Leuk extraatje!

Vertellis Chapters kost €24,95 inclusief verzendkosten en bestel via de <<Vertellis Website>> of via Bol.com.

Waarom is het een MDM Musthave?

Als voormalig dagboekschrijver kan ik zeggen dat Vertellis Chapters bij mij de (zelfopgelegde) heimwee naar de dag van me afschrijven heeft verminderd. Ik schrijf nu in een paar steekzinnen op hoe mijn dag is verlopen, bijzondere dingen die zijn gebeurd en hoe ik me daar bij voelde. Ik vind het heel belangrijk om elke dag stil te staan bij waar ik dankbaar voor ben en dat zwart op wit zien versterkt dat gevoel van dankbaarheid enorm. Mocht je zin hebben om elke dag even terug te kijken op hoe je je voelde, wat je blij maakte en waar je dankbaar voor bent én houd je van schrijven met pen op gewoon papier? Dan is dit zeker een aanrader!