Ik ben altijd op zoek naar manier om (nog) gezonder te worden en ergens op een ochtend kwam ik ergens in een Instastory een post tegen over Fortune Belly.

Fortune Belly werd opgericht door Mireille Hoeks, ze zocht natuurlijke alternatieven om haar heftige buikklachten te verminderen en werd door haar zus getipt over de goede bijwerkingen van het gebruik van azijn. We hebben het hier niet over je schoonmaakazijn natuurlijk maar over natuurlijke appelazijn. Ze bestudeerde allerlei onderzoeken die de diverse gezondheidsvoordelen van azijn blootlegden en ze besloot de proef op de som te nemen en elke dag te beginnen met een glas water met appelazijn. Het bleek een goede keus want ze heeft al 2 jaar geen enkele opvlamming meer gehad en haar buikklachten zijn stabiel. Ze besloot dat meer mensen dit moesten kunnen gebruikten en ontwikkelde Fortune Belly.

Wat is appelazijn nou eigenlijk?

Appelazijn staat van oudsher bekend als een middel met verschillende doeleinden. Van een handig schoonmaakmiddel tot glansmiddel voor je haar tot een handig middel tegen de pijn bij blaasontsteking. Kortom, een handig middeltje, hoewel de artikelen die online staan niet allemaal onderbouwt worden door onderzoek. Maar goed, Klazien uut Zalk was fan, dus that’s good enough for me. Appelazijn ontstaat door de natuurlijke gisting van de appels waarbij de vruchtensuikers worden omgezet in alcohol. Door daar zuurstof bij te laten, fermenteert de alcohol verder door naar azijn.

Waarom appelazijn?

Naast de  antibacteriële werking van appelazijn geef je, elke keer dat je dit op een nuchtere maag drinkt, een flinke boost aan je spijsvertering. En laten we eerlijk zijn, dat is nooit weg. Het is niet gezegd dat je van appelazijn afvalt maar alles wat mijn spijsvertering een schop onder de reet geeft, is voor mij winst. Appelazijn bevordert de goede bacteriën in ons lijf en helpt de slechte bacteriën te bestrijden. Nog wat extra belangrijke voordelen van appelazijn op je lijf;

  • het helpt je bloedsuikerspiegel op peil te houden
  • het heeft een cholesterolverlagende werking
  • het alkaliserend (neutraliserend) effect op je lichaam.                                                                                                                           Het helpt het je lichaam met het behoud van een neutrale pH waarde.

Hoe gebruik je Fortune Belly?

Simpel. Je drinkt het op een nuchtere maag. Door dat de appelazijn van FortuneBelly  niet verhit is, behoudt het daardoor wat ze noemen,‘the mother’. ‘The mother’ is geen bazig type dat gaat zorgen dat je ‘s ochtends netjes je drankje helemaal opdrinkt maar het is een bruinige sliert vol met enzymen en bacteriën die op de bodem van de fles Fortune Belly drijft. Klinkt niet echt aantrekkelijk maar blijkbaar zit de echte power daarin. Je schudt de fles goed (ik heb hem in de koelkast staan) en daarna giet je de 2 eetlepels in je water.

Hoe smaakt het?

Tja oke, ik moet er eerlijk over zijn. Het is gepasteuriseerde (rauwe) en ongefilterde appelazijn.  Het is geen Oreo Milkshake. Het zal er een beetje aan liggen hoe goed je tegen ‘zuur’ kunt. Ik ben het type dat graag een grapefruit eet en bij een verse juich altijd voor een zure juich gaat. Ik heb, heel eerlijk, niet zo’n moeite met de smaak. Het is een combi van appelazijn, kokosnootazijn en gembersap, en ik vind het echt best te doen.

Wat vind je er van?

Ik heb regelmatig last van mijn buik en was direct erg benieuwd of Fortune Belly mij ook kon helpen. Ik bestelde een flesje online en gebruik het nu zo’n 3 weken. Doordat ik niet elke dag thuis slaap en steeds de fles vergeet, heb ik het niet helemaal voltijds gebruikt maar ik merk duidelijk verschil op de dagen dat ik wel mijn dag met Fortune Belly ben gestart. Mijn buik is minder opgezwollen, ik heb meer energie en heb minder trek gedurende de dag. Ik voel me er goed bij en bestel zsm een extra fles zodat ik elke dag met dit zure goedje kan beginnen!

Wat kost het en waar kan ik het bestellen?

Een flesje Fortune Belly kost €12,99 en bevat genoeg appelazijn voor 17 ochtenden een gezonde start!  Ook enthousiast en nieuwsgierig? Je bestelt jouw fles <<HIER>>! Meer weten over Fortune Belly? Check hun website <<HIER>>

 

 

Disclaimer:
Dit is geen gesponsorde post, ik heb de fles Fortune Belly zelf betaald en ben hier oprecht enthousiast over.