Het is niet echt een geheim dat ik van maskers houd, je vindt nogal wat reviews hier op Modern Day Muse. Meestal zijn dit maskers voor het gezicht maar vandaag probeer ik iets nieuws uit! Een van mijn lievelingsmerken is het hippe, Nederlandse (!) merk Starskin dat de wereld aan het veroveren is met hun heerlijke maskers.

Sinds ik mijn haar laat groeien varieert de sfeer ‘s ochtends in de badkamer van; ‘Top Haardag’ tot ‘My God, wat moet ik er vandaag nou weer mee?’. Vorige week ging ik na een bezoekje aan Spa Domburg met nog nat haar slapen en werd ik ‘s ochtends wakker met soort combi tussen een krullenbos en een ontplofte wirwar van haar. Ik had geen tijd meer om m’n haren te wassen dus besloot ik er wat mousse in te gooien en dan maar voor een semi-krullenbos te gaan. Hier kreeg ik zo veel leuke reacties op dat ik dit nog 2 dagen vol heb gehouden. Om het een beetje vol volume te houden heb ik er flink wat producten in gegooid en ik merkte dat mijn haar daar droog van werd. Toen ik bij mijn Beautydealer Joyce van Douglas Middelburg was, gaf zij aan hier het perfecte masker voor te hebben. En zo verliet ik de winkel met het Starskin Coco-Nuts Nourishing Coconut Hot Oil Hair Mask!

Heerlijk frisse verpakking. Het masker wordt geproduceerd in Korea en bevat alleen maar biologische ingrediënten. Het hoofdingrediënt is kokos maar er zitten nog meer goede oliën zoals jojoba-olie en olie getrokken vanuit de Baobab in.

Als je de verpakking open maakt vind je het sachet in dezelfde kleur blauw als het kartonnen doosje en een plastic pakketje met daarin het haarmutsje om het masker in te laten trekken.

Zo leuk, op de haarmuts zitten de sterren uit het Starskin-logo. Leuk detail. Wat heel fijn is voor mensen met lang haar, de muts heeft een ‘korte’ kant (op de foto links) en een bredere kant (rechtsboven) zodat als je lang/veel haar hebt er genoeg ruimte is in de muts. Bijzondere zin maar jullie snappen me vast!

Maak je klaar voor een reeks verschrikkelijke voor-foto’s!

Mijn haar was dus door mijn ‘krullen-avontuur’ droog en stug. Ik heb veel en dik haar maar het is eigenlijk altijd wel soepel dus het was hoog tijd voor een maskertje.

Ik waste eerst mijn haar met mijn normale shampoo van Davines en verwarm daarna het masker in een mok met warm water. Je kunt hem ook in de magnetron opwarmen maar 30 seconden in een mok met warm water werkt ook prima.

Check even goed of de olie niet te warm is voordat je het op/in je haar smeert. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het kokend heet is. Je hebt echt een schaar of iets dergelijks nodig om het sachet open te maken. Dus zorg dat je iets hebt klaarliggen in de badkamer!

De olie ruikt als ik het op mijn handen doe niet extreem naar kokos, waar ik wel blij mee ben want hoewel ik het wel lekker vind ruiken kan ik er ook wel misselijk van worden als het te overheersend is. Voor mijn korte haar zit er echt wel (te) veel in de verpakking, ik zou er waarschijnlijk makkelijk twee keer mee kunnen doen.

Charming…. Doctor Leenpoel to OR 2 stat! 😉

Op de gebruiksaanwijzing staat dat je het minimaal 20 minuten moet laten intrekken maar dat je voor het beste resultaat het eigenlijk een nacht zou moeten laten intrekken. Nou weet ik niet hoe rustig jullie slapen maar als ik dit ‘s nachts op doe, is binnen 10 minuten dat mutsje af én zit waarschijnlijk mijn hele bed binnen no-time onder de olie.

Ik ben mijn huis gaan opruimen en schoonmaken, ik denk dat ik hier zeker een anderhalf uur mee bezig ben geweest dus het masker heeft goed kunnen intrekken. Door de muts en de warmte die eronder ontstaat als je het op hebt, trekt het masker nog dieper in en kan het dus nog beter zijn werk doen. Toen ik de muts afdeed was het masker wat ‘hard’ geworden op mijn haar. Logisch want kokosolie dat niet warm is, zwelt op en wordt hard. Het is niet keihard en ook niet vervelend ofzo. Ik merkte wel dat ik steeds het idee had alsof ik in de ‘kooklucht’ van een goede Thaise curry liep. Niet storend maar ik kan me voorstellen dat als je een hekel hebt aan kokos, je dit geen fijne geur vindt.

In de gebruiksaanwijzing staat te lezen dat je het masker 2 keer moet uitspoelen en je haar daarna moet nawassen met je shampoo. Als ik het masker uitspoel valt het op dat het echt heel ‘vet’ is, logisch met olie natuurlijk maar ik vind dat het wat lastig uit te spoelen is. Wat ook anders is dan bij andere haarmaskers, meestal voelt je haar tijdens het uitwassen al heel zacht en fijn aan, dat is nu niet. Mijn haar voelt zelfs wat stug aan. Ik spoel het 2 keer na en was het voor de zekerheid 2 keer na met shampoo. Ik heb een hekel aan vet haar dus ik wil zeker weten dat alle olie uit mijn haar is.

Als alles eruit is, voelt mijn haar wel zachter aan. Ik gebruik nog wel een leave-in conditioner (meer uit gewoonte dan dat het echt nodig is). De echte kokosgeur is volledig verdwenen en het ruikt gewoon lekker. Als ik mijn haar style voel ik dat het glad en zacht aanvoelt en het ziet er gezond uit. Ik besluit mijn haar te stijl te stylen (lekker zin weer) en ook voor mijn kleur heeft het masker wel wat gedaan. De roodtinten lijken levendiger, geen idee of dit echt door het masker komt maar ik zie het verschil wel.

Eindoordeel?

Het haarmasker kost €10,15 en bestel je bij Douglas.nl. Er zit 40 ml in de verpakking en dit is ruim genoeg voor kort haar en vast ook genoeg voor lang haar.

Pluspunten:

  • mooie verpakking
  • biologische ingrediënten
  • haarmuts voor extra diepe werking
  • haar voelt zacht en gezond aan
  • mijn gekleurde haar lijkt een opfrisser te hebben gehad

Minpunten:

  • toch de geur, ik had hem minder ‘Thaise curry’ en meer ‘Bounty’ verwacht
  • het uitspoelen kost best wat tijd en moet je erg grondig doen
  • mijn haar voelde niet direct zachter aan maar bij het stylen merkte ik wel verschil

Ik vind het wel een aanrader maar ik had er gezien mijn andere ervaringen met Starskin misschien net nog iets meer van verwacht!

Hebben jullie hem al geprobeerd? Zo ja, wat vond je ervan?

Liefs,

Mandy