Ik heb enorm veel met muziek, ik zing graag en word vooral geraakt door teksten in een nummer. Eerder schreef ik al de kracht van muziek, dat artikel lees je hier! Als je mij volgt op mijn Instagram dan zie je mij regelmatig op Instagram Stories los gaan op nummers waar ik blij van word. Daar zit meestal wel een heel verhaal achter. Het leek me leuk om jullie elke maand mee te nemen in welke nummers bijzonder/belangrijk voor me waren.

Oh oh de zomer… Ik houd er zo van! Het zonnetje dat volop schijnt, iedereen is toch een stukje vrolijker, de stad ziet er mooier uit en dan die gezellige zomerliedjes. En natuurlijk vakantie! Eind juli vertrok ik met mijn liefde en zijn 2 (superleuke) kinderen naar Malaga voor een heerlijk zonovergoten vakantie in een villa op een berg met prachtig uitzicht. De dagen waren gevuld met uitslapen, lekker ontbijten, naar het strand of een bezoek aan een mooie stad, lekker eten, naar de waanzinnige sterrenhemel kijken en heel veel lol. Het was een vakantie waarvan ik echt enorm heb genoten en heel erg van ben bijgekomen. Toen nog een paar dagen werken en toen vertrokken we met z’n allen (Duncan was inmiddels bij mij) naar La Douce France! We verbleven in een luxe chalet op een prachtige, wijd opgezette camping (dit woord roept bij veel mensen wat weerstand op maar hier was absoluut geen sprake van ‘s ochtends met rollen wc-papier naar het toiletgebouw). Er waren 4 grote zwembaden voor de kinderen met een wild waterbaan en 5 glijbanen dus je kunt je voorstellen dat deze vakantie vooral veel ‘Ja schat, ik heb gezien hoe je in het water sprong/dook/koprolde’ bevatte en heel veel boekjes lezen in de zon. We hebben ook verschillende stadjes bezocht en heel lekker gegeten. Ook deze vakantie was heerlijk. Het was ook bijzonder omdat we voor het eerst met z’n vijven op vakantie gingen en dat toch altijd een beetje spannend is. Het had niet beter kunnen gaan, de kinderen van Jan (mijn vriend) heten Jan (ja, ook Jan, Duncan noemt hem Jan Maarten omdat Maarten zijn tweede naam is) en Frederique en zijn precies dezelfde leeftijd als de Douglas en Rosanne, (de boer en zus van Duncan, waar ik overigens ook nog steeds heel veel van houd) en dat is voor hem dus al bekend. De combinatie van dat het hele lieve kinderen zijn, dat Jan (mijn Jan) enorm lief voor Duncan (en mij) is en iedereen het goed met elkaar kan vinden, zorgde voor een hele fijne, gezellige vakantie. Die kunnen we ook weer afstrepen! Tijdens de vakantie maakten we samen een vakantie 2018 playlist, superleuk! Iedereen mocht om de beurt een liedje kiezen dan we dan speelden als we onderweg waren. Zo krijg je een hele diverse lijst met muziek die voor altijd ook gelinked is aan onze vakantie. Een aantal van die liedjes staan dus ook hieronder!

Hieronder vind je liedjes die in de maand augustus bijzonder voor mij waren!

Boney M- Daddy Cool

Frederique koos dit liedje uit tijdens een van onze ritjes naar een leuk Frans stadje en sindsdien krijgt Duncan het niet meer uit z’n hoofd! Het is erg schattig om hem dit nummer te pas en te onpas te horen zingen. Dit is voor mij nu het ultieme vakantie 2018 nummer geworden. Best bijzonder voor een nummer uit 1976 toch! Blijft een lekker vrolijk nummertje!

Kraantje Pappie & Joshua Nolet – Liefde in de lucht

Ik kende het nummer wel maar Duncan steeds ‘Liefde in de lucht’ wilde horen, staat hij standaard bij ons op repeat. Hij moet vooral altijd grinniken bij het eerste couplet als Kraantje het woord t**ten zegt. Hij weet dat wij dat borsten noemen en vind dat natuurlijk superinteressant, en grappig! Je bent (bijna) 4 jaar of je bent het niet he!

The Mills Brothers – Jungle Fever

Dé terugkerende keus van Jan (niet mijn Jan, of ja ook wel een beetje maar Jan Maarten dus) en heerlijk swingend nummer. Deze clip is van 1934 (!) Disclaimer, dit nummer kan enorm in je kop blijven zitten!

Claudia de Breij & Waylon – Mis je zo graag

Ik ben geen enorme fan van Claudia de Breij, wel van Waylon overigens, maar dit liedje kwam ergens voorbij en de tekst raakte me. Na weken samen te zijn geweest en elke ochtend samen te zijn wakker geworden is het ‘gewone’ leven weer begonnen en speelt zich dat van ons zich een aantal dagen van de week gescheiden van elkaar af. Hij in Rotterdam, ik in Middelburg. Toen ik dit liedje hoorde kon ik me zo ontzettend vinden in de tekst;

‘Toch ben ik elke keer weer blij als jij vertrekt
Want ik mis je zo graag
‘t is oke als je gaat

Want wanneer ik je mis
Weet ik weer hoe goed het is
Oh dat jij bestaat’

We hebben het zo ontzettend leuk en goed met elkaar dat altijd als we apart van elkaar zijn, ik enorm kan verlangen naar het moment dat hij me weer in zijn armen neemt, me een kus op m’n hoofd geeft en we weer samen zijn.

De clip vind ik verschrikkelijk, oké afgezien van Waylon, maar de tekst is erg raak.

Lee Brice – Boy

Mijn kleine drommel ging in augustus voor het eerst naar school. En dat vond ik spannend. Zo spannend dat ik overal over heen had gelezen dat school niet maandag 20 augustus maar dinsdag 21 augustus begon. Maar goed, na deze onverwachtse generale repetitie was de dag daar en bracht ik hem samen met zijn vader voor het eerst naar school. Hij deed (en doet) het supergoed en de juf was tijdens zijn eerste oudergesprek heel erg positief. Het is geen geheim dat ik het lastig vind dat hij zo snel groot wordt, dat las je eerder al in het artikel ‘Lieve bijna kleuter‘. Dit liedje kende ik al langer en vind ik erg mooi.

Dit waren de liedjes van augustus! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn maand mee te beleven door middel van de muziek die mij raakte!