Tja, dan ben je ineens verloofd. Ik moet nog erg wennen aan het woord verloofde. Ik zeg echt nog steeds “mijn vriend komt er zo aan” of “mijn man is te laat”, als je het hebt over “mijn verloofde” klinkt het voor mij een beetje alsof ik 1950 leef. Ik zeg sowieso sneller “man” dan “vriend”. Vind ik gewoon lekkerder bekken ofzo. Maar goed, waar begin je nou met plannen van zo’n bruiloft he? In ons geval met praten over bruiloften.

We hadden het natuurlijk al wel eens eerder gehad over trouwen en hoe we een bruiloft voor ons zagen. Saillant detail, Jan vroeg me ooit naar mijn droombruiloft waarop ik hem vertelde dat ik graag in Italië wilde trouwen en dan aan van die lange tafels wilde eten en drinken met iedereen die me lief was. Hij durfde bijna niet te zeggen dat zijn eerste huwelijk in Italië was geweest. En ja, ook met het diner aan van die lange tafels. Dus dat viel, logischerwijs, af. Het laatste wat je wilt is dat het een zelfde soort feest is maar dan met een ander poppetje toch?

Voor mij staat dus al jaren als een paal boven water dat ik heel erg graag in het buitenland wil trouwen. Ik ben door de bruiloft van Annelien en Edgar (check de vlog over hun sprookjesbruiloft in Dubai op mijn Youtube-kanaal) wel echt helemaal weg van het idee van een eigen destination wedding. Op een prachtige plaats waar het dan bij voorkeur ook nog erg lekker weer is. Voor de azijnpissers onder ons, je hebt natuurlijk nooit de garantie dat het lekker weer is maar het scheelt wel of je in Lutjebroek trouwt of ergens aan de kust van een warm land.

Een tijd geleden heb ik serieus overwogen om ook nog de officiële opleiding tot weddingplanner te volgen omdat het me geweldig leek om mijn organisatorische talent te combineren met mijn liefde voor romantiek. Wie weet dat het er ooit nog van komt maar ik kan me ieder geval voorlopig naar hartenlust uitleven op onze eigen bruiloft. Jan was gelukkig ook te porren voor een destination wedding (wees eerlijk, what’s not to like) en na een brainstorm onder het genot van een lekker Spaans wijntje waren we eruit; we willen graag in Spanje trouwen. Ik heb ooit een jaar in Spanje gewoond en Jan is helemaal gek op de streek rondom Malaga waar we ook vorig jaar met Jan en Frederique op vakantie zijn geweest. Dat, en het feit dat de Malaga regio bijna heel het jaar lekkere temperaturen biedt, het makkelijk (en goedkoop) aan te reizen is, zorgden ervoor dat wij ervoor hebben gekozen om in Spanje te trouwen!

Malaga

Ik heb alle weddingmagazines die ik kon vinden ingekocht, laat het plannen beginnen!