Toen ik 8 jaar geleden in Middelburg kwam wonen leerde ik al snel een aantal hotspots kennen. Frietboetiek B’tje Anders was er daar 1 van. Begonnen met een ‘frietluik’ in een van de kleinste straatjes van Middelburg, zorgden zij dat de inwoners van Middelburg de lekkerste verse, zelfgesneden friet konden eten. Eigenaren Rob & Marian, van oorsprong oergezellige Brabanders, behoorden binnen no-time tot de innercrowd van Middelburg. De combinatie van hun vrolijke, gastvrije benadering en de enorm lekkere frieten zorgden ervoor dat ze al snel konden uitbreiden en er ook echt een zitgedeelte kon worden geopend. Het succes hield aan en vorige jaar kochten ze het naburige pand erbij om nog meer te kunnen uitbreiden.

Alsof ze nog niet genoeg te doen hadden besloten ze van de bovenverdieping van dit pand stadsappartementen te maken. Na maanden zwoegen zijn de appartementen nu klaar en vliegen de boekingen binnen. Omdat ik Rob & Marian al jaren ken nodigden ze mij uit om een nachtje in 1 van de appartementen te slapen en hier over te schrijven. Afgelopen zondagmiddag checkte ik dus in mijn eigen stad in om te genieten van een verblijf in een van mooiste stadsappartementen!

Midden in het prachtige centrum van Middelburg vind je de stadsappartmenten van BedNextDoor. Chique, ruime appartementen die je home away from home zijn als je geniet van een citytrip in Middelburg. Toen ik binnenkwam wist ik gelijk dat ik het appartement ooit als inspiratie voor een toekomstige slaapkamer wil gebruiken. Houd je net als ik van de laid back-sfeer, natuurlijke kleuren en materialen die je op Ibiza vaak tegenkomt? Dan haal je hier je hart op. Een open haard, de grote wandkast voor mooie snuisterijen en boeken. De houten shutters voor de ramen. Geweldig. Hoewel je midden in de stad zit is er geen last van geluidsoverlast.

De appartementen stralen luxe, ruimte en klasse uit. Je ziet dat ze met veel aandacht en liefde zijn ingericht. Er is gebruik gemaakt van luxe, duurzame producten. In elke kamer vind je persoonlijke items van Marian en Rob terug die ze hebben gebruikt om de appartementen een warme, huiselijke sfeer mee te geven. Deze hoeden zijn bijvoorbeeld allemaal van Marian en vormen een sfeervol, speels kunstwerk aan de muur.

Het bed is heerlijk groot en het beddengoed is gloednieuw maar toch heerlijk zacht. Hier geen Ikea-overtrekjes maar luxe beddengoed dat je heerlijk koel houdt als het warm is. Sowieso hoef je niet bang te zijn dat je op een warme zomernacht je bed uitdrijft want alle appartementen hebben (fluisterzachte) airconditioning!


Elk appartement heeft een eigen keuken, aparte wc en badkamer met stortdouche. De Smeg koelkast is gevuld met frisdrank, biertjes, wat lekkere dingen om te snoepen en water. Je haalt je broodjes bij de bakker op de hoek en smikkelt die dan op aan het schattige tafeltje in de kamer. Een eitje bakken, sapje persen of goede koffie zetten? Alle apparatuur en benodigdheden zijn aanwezig in de keuken dus je kunt je uitleven.

Nadat ik rustig wakker werd in het lekkerste bed waar ik ooit in heb geslapen, kon ik de uitnodiging om even onder de regendouche te stappen natuurlijk niet af slaan! Een absolute aanrader, je kunt hier makkelijk met z’n tweeën een ontspannende douche pakken! Er staan heerlijke producten van Rituals in de douche om je douchebeleving nog intenser te maken.

Sommige mensen kunnen het hebben om een drukke zaak, een gezin en zo’n groot nieuw project tegelijkertijd te managen. Ik vind het echt heel erg knap! Ze hebben bijna alles zelf gedaan. Rob heeft zijn roeping als meubelmaker gemist, want hij knutselt zo de mooiste houten meubels in elkaar en Marian heeft het stylen van appartementen zo in de vingers dat deze appartementen zo in de VT Wonen kunnen.


Op de bovenste verdieping is het grootste (en allermooiste) appartement met vide (!) te vinden. Hier een kleine sneakpreview!

Het verblijf in het prachtige stadsappartement van BedNextDoor is absoluut voor herhaling vatbaar en kan ik iedereen aanraden die een nacht of langer in Middelburg wilt verblijven. Ik raad ook zeker alle Zeeuwen (en vooral Middelburgers) aan om hier eens een nachtje te slapen. Het voelt echt alsof je op een minivakantie bent of in het leven bent gestapt van een hipster met een mooi appartement in een wereldstad.

De stadsappartementen van BedNextDoor zijn nu te boeken via Bed&Breakfast.nl!

Heel veel dank aan Rob & Marian van BedNextDoor & Frietboetiek B’tje Anders voor deze heerlijke overnachting! Wij komen zeker nog eens terug!

Liefs Mandy