Nee, ik heb geen Corona-single opgenomen en nee, ik ga niet mijn Youtube volgooien met covers die het origineel alles behalve eer aan doen. Maar ik heb wel een ‘cadeautje’ voor jullie. Of eigenlijk cadeauTJES.

Ik heb het op mijn Instagram Stories regelmatig over de One Minute Danceparty die ik probeer elke dag te houden. Dat zo’n Danceparty vaak langer duurt dan een minuut kan, als je mij een beetje kent, geen verrassing zijn. Muziek maakt me blij. Muziek maakt me verdrietig. Muziek kan mijn bui versterken of mij er juist uit trekken. En dansen, ik zou niet zonder kunnen. Als ik zou moeten kiezen tussen nooit meer zingen of nooit meer dansen zou dat echt een onmogelijke keuze zijn. Maar ik dwaal af. Ergens in de afgelopen dagen poste ik een minifragment van een van deze One Minute Danceparties en kreeg ik echt een heleboel reacties dat de nummers vaak zo tof zijn en of ik die nummers niet eens zou kunnen bundelen.

Dus ik ben dit weekend bezig geweest en heb op Spotify een Modern Day Muse-account aangemaakt en heb daarop een aantal playlists gezet. Omdat je misschien net als ik het liefste muziek luistert die bij je bui of een bepaalde periode/gebeurtenis in je leven hoort, heb ik een aantal verschillende playlist bij elkaar gezocht!

Waarom dansen?

Omdat het leuk is! Omdat het niet uitmaakt hoe je danst of met wie je danst (of alleen). Vooral omdat dansen gezond is. Tijdens dansen (lees: bewegen) maken je hersenen, net als bij sporten, endorfine, serotonine en dopamine aan. Allemaal neurotransmitters die ervoor zorgen dat zenuwcellen met elkaar communiceren. Endorfine zorgt voor een gelukzalig en euforisch gevoel (en vermindert pijn). Serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd, zorgt voor een gelukzalig gevoel, reguleert o.a. de eetlust en slaap en Dopamine zorgt voor de motivatie om door te gaan en geeft een gevoel van beloning. Helaas komen deze stoffen niet vrij bij slechts 1 minuut dansen maar wel als je 20 tot 30 minuten lekker danst. Geen zin om te sporten? Mag je niet (meer) naar buiten? Heb je wel zin om lekker te bewegen en die stofjes los te schudden? Dance baby! Je hebt niet veel ruimte nodig (oké, dat ligt wel een beetje aan hoe je danst 😉 en je hebt eigenlijk alleen een device nodig waarop je muziek afspelen. Maak een (gratis) account aan bij Spotify en je hebt alles in huis voor je eigen Danceparty!

Ben je zover? Zoek dan ModernDayMuse in de zoekbalk van Spotify, druk op ‘volgen’ (direct onder het logo) en je hebt alle playlists tot je beschikking. Bij meer inspiratie zal ik de lijst met playlists uitbreiden!

Niet gevonden? Klik dan op deze link & druk op volg (onder het logo)!

ModernDayMuse Spotify Account

Oké, hier gaan we! Ik heb dit weekend 5 playlists gemaakt. Elke playlist heeft minimaal 100 nummers, in totaal staat er voor 40 uur muziek op de playlists! Ik zal de lijsten uitbreiden als ik nog nummers bedenk die er nog op moeten! Hieronder een kleine beschrijving van de playlists!

One Minute Danceparty 101.

De ultieme playlist! Hierop vind je allerlei soorten nummers, natuurlijk allemaal geschikt voor een fijne One (of 20) Minute Danceparty thuis of, wanneer we weer mogen socializen, een verjaardag of feestje. Van de 70’s tot nummers van nu en alles daar tussen, alles om je te laten dansen. Je kan hem downloaden zodat je hem ook offline kunt luisteren en hij direct bij je favorieten op je Spotify-account komt te staan zodat je hem makkelijk terug kan vinden!

(Newly) In love

This one is for all the lovers. Net verliefd? Of al heel lang verliefd? O gewoon behoefte aan een beetje old skool romance? Op deze playlist staan romantische ballads maar ook feel good nummers die goed passen bij het happy-gevoel dat de liefde ons geeft!

Checkin’ in to the Heartbreak Hotel

Liefdesverdriet. Ludevudu. Hartenleed. Minnenpijn. Het enige wat er tegen helpt is het tijd geven. En lief voor jezelf zijn. En eventueel een goede rebound. En soms even zwelgen in deze playlist. Feeling for you!

Sing like your winning!

Meezingers. Niet in de categorie Neerlands klassiekers (sorry, daar ben ik niet zo van) maar allerlei lekkere nummers die uitnodigen tot een concertje in de douche, de auto of op een feestje met heel veel drank. Gooi je strot open en zing!

Danceparty Hot ‘n Heavy

Er zijn maar weinig dingen waar je me blijer mee maakt dan een avond dansen op ‘mijn’ muziek. Hip hop, R&B, Swing Beat. Bring it on. Deze lijst zou perfect een dj set kunnen zijn van zo’n avond waarop ik met mijn meiden shake what mama gave us! Kan niet wachten tot we weer zo’n avond kunnen beleven!

Ik hoop dat dit jullie wat afleiding kan bieden als jullie daar behoefte aan hebben en dat het zal zorgen voor vele uren dansplezier! Ik heb in ieder geval erg veel lol gehad in het samenstellen van de playlists! Have fun!

Disclaimer; dit zijn playlisten met nummers die ik lekker vind om te luisteren, om op te dansen of om mee te blèren, het kan natuurlijk zijn dat het niet jouw smaak is of dat je nummers mist. Ik zou zeggen, maak dan vooral heel makkelijk je eigen playlist op Spotify! Alles om vooral lekker te blijven dansen!