Ik heb er al eerder over geschreven, I love my iPhone! Het is mijn agenda, ik houd er mijn notities op bij, mijn werk en privé email komt erop binnen en natuurlijk is het mijn portal naar Social Media. Het is ook wel iets waar ik als ik me verveel even snel op kijk en dingen check terwijl vervelen eigenlijk heel goed is. Ik zoek nog steeds naar manieren om minder afhankelijk te zijn van m’n telefoon zoals jullie hebben kunnen lezen in het artikel ‘De 50 minuten smartphone regel‘. Ik zou heel graag willen zeggen dat ik me er netjes aan houd maar de waarheid is dat ik nog steeds veel te veel op mijn telefoon zit.

Vandaag neem ik jullie mee in mijn iPhone en vertel ik jullie zonder welke apps ik echt niet meer kan leven!

Snapchat
Oké, niet handig, niet noodzakelijk maar man wat heb ik er een lol mee. Ik had de app al langer op m’n telefoon staan maar deed er weinig meer mee. Ik heb het sinds een paar weken weer herontdekt en probeer nu wel elke dag er iets op te plaatsen. Ik heb liefde voor de filters en dat in combinatie met mijn liefde voor het meezingen van lyrics (klinkt chiquer dan playbacken 🙂 ) is dodelijk. Verwacht (nog) geen hoogstaande chats maar als je het leuk vindt om wat vrolijke en grappige filmpjes zoals dit te zien; mijn gebruikersnaam is mandyleenpoel

Evernote
Ik heb vaak dat ik screenshots van recepten, quotes of website maak om later nog eens te gebruiken. Maar aangezien ik zo’n 4000 foto’s in m’n telefoon heb staan (ik kan mezelf er niet toe brengen om elke keer een heleboel foto’s te wissen) raak ik veel kwijt. Beetje jammer als je snakt naar een goed stuk worteltaart en je kan alleen het recept van udon noodles met sticky chicken (btw; dat recept vind je hier en is zoooooo de moeite waard!!)  vinden! Evernote werkt heel simpel, je maakt verschillende ‘notitieblokken’ en slaat daar de verschillende dingen die je wilt bewaren op. Zo is alles handig terug te vinden. Oh ja, en je kan Evernote op al je divices gebruiken zodat je nooit iets niet kan gebruiken!

P Tracker Lite
Een app die al jaren op mijn telefoon staat en me nooit in de steek laat. De afkorting staat voor Periode Tracker en het is dus een app die je cyclus en menstruatie in de gaten houdt. Ik gebruik alleen de basisfeatures maar je kunt de app verder uitbouwen voor als je bijvoorbeeld zwanger wilt worden of als je dit juist niet wilt. Aangezien het feit dat ik heel regelmatig ongesteld ben klopt de berekening van deze app ook altijd. In de periode na de miskraam die ik gehad heb, was mijn cyclus niet regelmatig en hielp de app me inzicht krijgen is hoe de cyclus er per maand uit zag. Voor nu vooral heel fijn om te weten wanneer ik ongesteld moet worden. (Aankomende maand gelukkig net na dat we terug zijn van vakantie!)

Snapseed
Voor mij dé handigste foto-bewerk-app! Ik geloof dat ik hem ooit gratis heb gekregen in de ’10-dagen-voor-Kerst-cadeau-app van Itunes (of zoiets dergelijks) een paar jaar geleden. Ik vind het geweldig dat je echt enorm veel kunt bewerken aan je foto’s. Van filters tot special effects en van croppen tot egaliseren. De beste feature die er op zit, is dat je donkere foto’s kunt oplichten. Heel fijn als je een prachtige foto hebt gemaakt maar hij eigenlijk te donker is. Het enige wat mist is een filter die je 10 kilo lichter maakt!

The Hollywood Gossip
Ik beken, ik hou van roddel en achterklap over bekende mensen. Ik check elke dag wel even de entertainmentrubriek van NU.nl (nadat ik netjes alle belangrijke rubrieken heb gehad natuurlijk. Of niet 😉 Maar het allerfijnste doelloos de laatste entertainmentnieuwtjes checken doe ik op The Hollywood Gossip. De app vertelt je wie er zwanger is, welke relaties voorbij zijn en welke sterren elkaar alle hoeken van de tafel laten zien. Ik heb een gek laatje in m’n hoofd waar ik dit soort informatie opsla dus als je wilt weten wie het in 1995 ook al weer met elkaar deden en waarom ze uit elkaar zijn gegaan, ik kan het je vertellen. Heel ernstig dat dat opslaan nooit werkte met wiskundige berekeningen maar wel met de verschillende lovers van Madonna. Kortom, geen hoogwaardig leesvoer maar wel lekker als je even wat hersenloze afleiding zoekt.

Alle apps zijn te verkrijgen in de App Store en vast ook voor Android!

Ik ben erg benieuwd welke apps jullie heel vaak gebruiken! Welke app moet ik echt downloaden?