Inspirational Woman Wednesday!
Al maanden loop ik met het idee voor een gave rubriek. Ik wil jullie kennis laten maken met bijzondere, stoere, slimme, mooie vrouwen! Vrouwen die net als jij en ik gerust op zondag in hun chilloutfit op de bank een bak Ben&Jerry’s weglepelen (of ben ik dat alleen?) maar daarnaast hele bijzondere dingen doen. Vrouwen die kunnen inspireren. Twee weken geleden droomde ik over deze rubriek en besloot ik de volgende ochtend 15 vragen te bedenken die ik zou willen stellen aan de inspirerende vrouwen. Et voilà, je leest vandaag de antwoorden op deze vragen van de eerste dame in deze reeks!

Hoe ken ik deze inspirerende dame?
Ik las regelmatig de blogs van Claudia op haar te gekke website Oh yeah baby! Ik reageerde ook regelmatig op haar posts en bij toeval werden we allebei uitgenodigd om de Nuna Rebl autostoel te testen. In Amsterdam in een showroom van een PR bureau zagen we elkaar voor het eerst en hadden we veel lol. We kwamen elkaar ook nog tegen op de Fabulous Mama Awards en hielden contact via Facebook. Ik heb nog als gastblogger op haar website blogs geschreven voordat ik met Loverdose begon! Ik vind Claudia enorm inspirerend omdat zij hét voorbeeld is van een sterke, single mom die het gewoon doet! Een eigen zaak, het ouderschap alleen, er prachtig uitzien en one hell of a sense of humor!

claudia IWW

Naam: Claudia
Leeftijd: 34
Gezinssamenstelling: Stoere single-mom van Otis (2jr)
Beroep/Bedrijf: Blog Oh yeah baby! en ontwerpster van eigen kledinglabel You and Mini!

1: Hoe ziet je ochtendroutine eruit?
Ik heb dus geen wekker, maar een kind wat met een beetje geluk tussen 5:30 en 6:00 wakker is, dus mijn dag begint al vroeg. Eerst Otis uit bed halen en hem lekker rustig laten wakker worden op de bank met tv. Ik had liever gezegd dat we samen verantwoorde groene smoothies stonden te maken om 6:15, maar dat is nu eenmaal niet de realiteit hier in huis. Niet pedagogisch verantwoord, I know, maar op deze manier kan ik ervoor zorgen dat we allebei binnen redelijke tijd hebben gegeten en aangekleed zijn. Als we klaar zijn is het tijd om wat leuks te doen: met mooi weer naar het strand of de duinen, met slecht weer samen binnen schilderen of puzzelen.

2: Wat wilde je vroeger worden als klein meisje?
Wat niet? Een tijdje wilde ik piloot worden, natuurlijk ook danseres en wat later modeontwerpster (toch nog een beetje uitgekomen).

3: Wat is de laatste film die je gezien hebt?
‘Unbroken’, geregisseerd door Angelina Jolie. Prachtige film over een jonge Olympische hardloper, die tijdens de Eerste Wereldoorlog na een vliegtuigcrash een maand lang op zee overleefd, vervolgens door de Japanners (de vijand) wordt opgevist en in een Jappenkamp terecht komt, waar hij nog jarenlang in vastzit. Waargebeurd verhaal en echt een aanrader met een knaller van een einde!

4: Wat is jouw tip voor succes?
Volg je passie. Je kan alleen maar succes hebben in iets waar je compleet voor gaat en compleet achter staat. Kijk naar de positieve dingen en laat negatieve dingen van je afglijden. Je bepaald je eigen leven dus heb liever spijt van dingen die je wel hebt gedaan in plaats van dingen die je niet hebt gedaan.

5: Een Frikandel speciaal of een bak quinoa?
Sorry, zeker weten een frikandel speciaal. Nu lijk ik echt een health-terrorist, maar ik let wel echt op mijn eten en probeer zoveel mogelijk biologisch te eten.

6: Waaraan merken anderen dat je gespannen bent?
Dan kan ik al huilen om een slechte grap (bij wijze van spreken).

7: Wat doe je ter ontspanning?
De natuur in met Otis, lekker even onze hoofden leegmaken. Ik zou graag ook yoga doen, maar als single moeder is het regelen van oppas voor een uurtje yoga net wat teveel gedoe. Het kan inderdaad ook zelf thuis, maar ik ken mezelf, dan ga ik toch wat anders doen. Ik heb een soort drang om mezelf ‘nuttig’ te maken, er is natuurlijk altijd nog wel wat te doen in huis, mails te beantwoorden of een blog te schrijven.

otis

8: Hoe is de band met je moeder?
Goed! We wonen een paar straten van elkaar vandaan en ik kan over veel met haar praten. Ook al doe ik dat niet echt altijd, want ik ben nu eenmaal een binnenvetter. Mijn moeder ziet het wel vaak aan mij als ik echt ergens mee zit en dan komt het er wel uit. We zouden eigenlijk wat meer tijd met elkaar moeten doorbrengen, maar met een kleine en twee bedrijven schiet dat er de laatste tijd wat meer bij in.

9: Als je niet meer in Nederland kon wonen, waar zou je dan naar toe gaan?
Het lijkt mij te gek om in een camper gewoon te gaan rondtoeren en wel zien waar je uitkomt. Super romantisch, avontuurlijk en in mijn ogen ideaal! Een beetje van plek naar plek hoppen als een gypsy. Het zal in de realiteit een stuk minder romantisch zijn, maar toch lijkt dat mij perfect!

10: Waar ben je het meest trots op in je leven?
Dat ik als single moeder echt vanuit een dal gekropen ben en vanaf nul mijn eigen leven met Otis op de voor mij perfecte manier heb kunnen vormgeven. Ik heb twee bedrijven waar ik mijn creativiteit en passie in kwijt kan én ik kan veel bij Otis zijn. Iets beters kan ik mij niet voorstellen. I’m very lucky en dat realiseer ik mij ook heel erg goed.

Logo-monster-main-transparant copy

11: Van wat heb je het meest spijt in je leven?
Eerlijk gezegd heb ik nergens spijt van. Overal leer je van en ik volg in alles mijn hart. Ook al ga ik op mijn bek, dat is dan maar zo, ik hoef mezelf in ieder geval nooit af te vragen ‘wat als…’ en haal uit het leven wat erin zit.

12: Wat heb je gisteren gegeten?
Een heerlijke pasta! Ik ben dus gek op koolhydraten :-).

13: Wat is het beste advies dat je onze lezers zou kunnen geven?
Jij bent degene die je eigen geluk bepaald, niemand anders. Wat zou je ontzettend graag anders willen in je leven? Maak hier een plan voor. Ga lekker sparren met mensen en verzamel de info en mensen om je heen die je nodig hebt om je doel te bereiken. Wees niet bang voor teleurstellingen of om hard te werken. Je krijgt veel energie van het plannen maken, je dromen nastreven en je werkt aan jezelf, dat is altijd positief!

14: Als je 3 wensen zou mogen doen, welke zouden dat dan zijn?
1] Dat iedereen met elkaar omgaat hoe je ook zelf behandeld zou willen worden. Daar wordt de wereld een stuk mooier van!
2] Dat mijn kind na 2,5 jaar eindelijk de nachten door gaat slapen (mama is moe).
3] Dat iedereen het geluk vind in zichzelf en zijn of haar leven.

15: Welke vrouw vind jij inspirerend en zou ik een keer moeten interviewen en waarom?
Esther Buitendijk, omdat zij naast haar gezin twee succesvolle bedrijven runt en een duidelijk doel voor ogen heeft. Een all-round power women!

 

Dank je wel Claudia voor je mooie antwoorden! Check snel de geweldige website van Claudia Oh Yeah Baby!