Zoals ik al eerder schreef probeer ik wat structuur voor mezelf aan te brengen in de onderwerpen en artikelen voor Loverdose. Een van de manier om wat overzicht aan te brengen is door vaste rubrieken in te stellen. Zoals ik vorige week al aankondigde zal elke laatste dag van de maand de rubriek ‘Favorites of the Month’ voorbij gaan komen.
Vandaag wil ik jullie vertellen over een nieuwe rubriek die elke twee weken op maandag zal verschijnen! De Mommy Monday!

Ik schrijf regelmatig over het moederschap maar alleen maar over dit onderwerp schrijven past niet bij mij. Ik vind het juist leuk dat Loverdose een afspiegeling is van alle verschillende kanten, hersenspinsels en belevenissen van mijzelf. Maar, dat gezegd hebbende, het moederschap is wel een heel groot deel van mijn leven. En als (stief)moeder van een dreumes van bijna 2, een lief maar ook pittige dametje van 8 en een pre-puber van 11, is er genoeg om over te schrijven. Dus dat gaan jullie voortaan om de week op maandag kunnen lezen!

Om jullie een beetje kennis te laten maken met ‘Mandy-The-Mom’ vul ik hierbij de ’20 vragen over het Moederschap’-Tag in! Ik kwam hem al bij verschillende Mombloggers tegen en omdat het de perfecte inleiding is voor de Mommy Monday hierbij mijn antwoorden!

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik ben een werkende mama, ik werk 3 a 4 dagen als coach voor kwetsbare jongeren. Vrijdag is over het algemeen mijn ‘vrije dag’. Deze besteed ik met Duncan, we doen rustig aan, gaan ergens spelen en knuffelen heel veel! Een aantal keer per jaar organiseer ik heerlijke Retreats waarbij we vrouwen helemaal in de watten leggen.

2. Zou je het anders willen?


Nee, tuurlijk mis ik hem wel maar ik vind het heel fijn om ook mezelf nog met andere dingen bezig te houden. Het werk wat ik doe geeft enorm veel voldoening dus dat maakt het ook oké. Duncan gaat 2 dagen naar mijn moeder en 1 a 2 dagen naar de crèche. Hij heeft het bij allebei enorm naar z’n zin!

Duncan lachend

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?


Zoveel mogelijk wel. Hij gaat altijd direct in z’n eigen bed slapen. Duncan heeft helaas alleen mijn slechte nachtrust geërfd en heeft vaak last van nightterrors. Als hij dan ‘s nachts helemaal overstuur is probeer ik hem in z’n eigen bed te troosten maar soms is hij té overstuur en helpt alleen bij mama kruipen. Hoewel de doorslaapnachten het allerfijnste zijn, ben ik wel wat gewend en doe ik het goed op gebroken nachten. We zijn nu met iets bezig wat zou moeten helpen tegen de nightterrors. Daarover een andere keer meer.

4. De beste aankoop voor je kindje?

De beste aankoop vind ik de Tula Baby Carrier. Helaas ben ik er te laat mee begonnen (11 maanden) maar oh wat vond Duncan het fijn. Deze ergonomische drager is supersimpel in gebruik, ziet er hip uit en je kindje zit zo fijn erin! Voor mij was het echt een lifesaver tijdens de reis naar Bali!

thumb_IMG_8262_1024

5. Hoeveel kinderen wens je?
Ik hoop dat me twee kindjes gegund worden.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Leuke vraag, voordat ik zwanger was had ik me altijd voorgenomen om minimaal 1 keer per week iets met K. alleen te gaan doen. In de praktijk is dit bijna niet te doen. Naast K. die elke week een keer draait in Antwerpen, de andere twee kids die door de weeks twee avonden bij ons zijn en het gewone leven, komt 1 x per week er echt niet van. We proberen 1x per maand maar vaak nog 1 x per 2 weken iets samen te doen zonder kids.

thumb_IMG_9809_1024

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Duncan is gek op boekjes lezen, ‘Mama is kwijt’ is zijn absolute favoriet. Hij is dol op buitenspelen. “Mama/Papa/Opa/Oma buiten!” is een veel gehoorde kreet! Iets waar ik niet helemaal happy mee ben maar waar ik van denk dat je het niet helemaal kan tegengaan in deze tijd; auto’s kijken op de iPad. Duncan mag af en toe even auto’s kijken (wat betekent dat hij op gekke russische liedjes over trekkers uit komt) maar we beperken de schermtijd omdat ik nog steeds geloof dat je meer hebt aan ‘gewoon’ spelen.

thumb_IMG_1714_1024

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Ik heb kruiken gekocht die nu nog steeds in de verpakking zitten, pakjes die veel te koud of te warm waren en een prachtig retro wiegje waar hij nooit heeft in gelegen.

9. Het favoriete eten van je kindje?

Duncan eet echt alles. Vanaf 6 maanden zijn we begonnen met de Rapley-methode. Hij heeft dus nooit potjes gehad maar we hebben hem direct laten wennen aan verschillende smaken en structuren. Of het daardoor komt weet ik niet maar hij eet zo goed als alles wat je hem voor zet. Zijn absoluut lievelingseten is pasta. Toen hij zo’n 14 maanden was zei hij al; Duncan pasta eten’. Zo diep gaat de liefde voor pasta! Daarnaast eet hij heel graag mango en is ie net als ik verslaafd aan granaatappelpitjes! Ik hoop dat het eten zo goed blijft gaan!

thumb_IMG_0818_1024


10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?


We hadden al 2 ruime auto’s omdat we al met z’n vieren waren voordat Duncan er was. Ik heb inmiddels mijn wat onhandige grote Volvo jeep ingeruild voor een echte gezinsauto, een Renault Scenic. Echt een auto met alles erop een aan, heerlijk!

IMG_4034_1024

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?


Ik ben nu lichter dan voor het moederschap. Na de bevalling was ik zelfs een periode echt 7 kilo minder dan voor de bevalling, dit voornamelijk door heel veel stress. Nu zit ik op zo’n 4 kilo minder dan voor de bevalling. Ik ben aan het sporten met een personal trainer omdat ik graag strakker, lichter en gezonder wil worden.

12. Wat is je droom vakantie met kids?

Ik zou echt heel graag eens met de camper door Amerika of Australië reizen. Het lijkt me echt een geweldige ervaring om minimaal 6 weken op pad te zijn en veel te zien!

13. En je droom vakantie zonder kids?

De Malediven staan hoog op m’n lijstje, Ijsland (Noorderlicht) en New York voor een langere periode.

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Het grootste verschil is dat ik me nooit meer geen zorgen maak. De verantwoordelijkheid en angst die je als moeder (of als vader) voelt is redelijk overweldigend.

15. Mijn hart smelt als ik ……….
Duncan uit z’n bedje haal en hij z’n warme, nog slaperige lijfje om me heen slaat en me een kusje geeft. En zo kan ik nog 100.000 andere voorbeelden noemen. M’n hart loopt over!

thumb_IMG_8223_1024

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?

Ik ben altijd een grote fan geweest van Zara kids! Die zachte broekjes zijn zoooooo leuk! Verder shop ik vaak bij H&M, Name-it en heb ik ook een zwak voor Next. Oh, en de fijnste rompers koop je echt bij de Wibra! Ze hebben een klein beetje stretch door het katoen waardoor ze niet stug zijn maar lekker zacht. Ze zien eruit alsof ze van een duur merk zijn maar kosten maar 2,99. Ideaal want ik heb er een grote hekel aan als alle rompers in de was zitten. Ik sla er altijd een heleboel in.

thumb_IMG_0786_1024

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

Goh, mijn make-up kan ik nou niet echt het stempel ‘mama make-up’ geven. Ik gebruikte toen ik zwanger was heerlijke crème van Collistar tegen striae en stiekem gebruik ik die regelmatig nog. Verder houd ik van de biologische make-up van Luka Cosmetics en is mijn all time favorite mascara de Dior Show.

18. A-merk of huismerk?

Dat ligt er een beetje aan. Ik ben redelijk merkvast maar de basisdingen kunnen ook heel goed van het huismerk!

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?


Ja, altijd al. Ik was geen poppenmoeder maar ik was altijd wel heel erg gek op kinderen. Ik heb altijd geweten dat ik graag 2 kinderen wilde.

Eerste foto

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

Er zijn zoveel leuke dingen aan het moederschap; de onvoorwaardelijke liefde die je krijgt van je kindje, zien hoe hij/zij zich ontwikkelt, alle mooie mijlpalen. Het is absoluut het mooiste wat ik ooit heb mogen meemaken.

Wat vonden jullie van de Tag? En zijn jullie benieuwd naar mijn belevenissen als (stief)moeder?