Mijn naam is Mandy en ik ben een pleaser. Nou is dat niet zo bijzonder want het zorgzame zit toch een beetje in de natuur van de vrouw ingebakken. Daar doe je niks aan. Maar de een is er net iets beter in geworden dan de ander. Hoe je een pleaser wordt? Lees hier het waargebeurd verhaal van een serialpleaser!

Ik zal jullie de volledige sobstory besparen hoe ik zo geworden ben maar in het kort;
Ik ben opgegroeid met een ‘onvoorspelbare/onveilige’ vader waardoor de pleaser in mij extra werd aangewakkerd. Ik ben vanaf jongs af aan extreem goed geworden in het mij aanpassen aan anderen. Als ik maar lief/slim/netjes/rustig genoeg was, dan zou ik hem blij maken en werd hij niet boos. En kwam er ook geen ruzie thuis. Ruzie vond ik als kind al echt verschrikkelijk (en vind ik als volwassene nog steeds). Als ik ruzie kon voorkomen door de ‘perfecte’ dochter te zijn (spelen?), dan deed ik dat!

Insert Mandy de Kameleon! Aanpassen is my middle name! Vond mijn beste vriendinnetje paarden leuk, dan vond ik paarden geweldig en hingen er posters van paarden op mijn kamer. Was mijn vriendje helemaal into windsurfen (sorry, maar dodelijk saai om aan de kant ernaar te kijken) dan was ik ook helemaal gek van windsurfen. Ik voel(de) me altijd verantwoordelijk voor hoe anderen zich voel(d)en. Ga ik met jou naar de film en heb ik de film uitgekozen? Dan check ik heel de avond (onopvallend) of jij het wel een goede film vindt. Is dat het niet het geval, dan heb ik gefaald en voel ik me daar heel rot over. Welkom in de belevingswereld van een pleaser.

Mandy de Kameleon als vriendinnetje is heel vaak heel leuk. Ze vindt namelijk veel van wat jij zegt leuk (want daar word jij vast blij van toch?), vindt dezelfde muziek leuk, houdt natuurlijk ook van voetbal en cijfert zich ook vaak weg. Begrijp me niet verkeerd, ze heeft een eigen mening en zegt echt niet alleen maar ja en amen. Verwar het dus vooral niet met een ‘mak lammetje’. Ze denkt namelijk ook dat ze het zelf leuk vindt. Maar dat jij gelukkig bent is extreem belangrijk. Belangrijker dan dat ze zelf gelukkig is zelfs. Het goede nieuws? Met een beetje doorzettingsvermogen en wat kleine trauma’s vanuit het verleden kan ze dit jaren volhouden. Het slechte nieuws? Ze staat zover van zichzelf vandaan, it’s a trainrwreck waiting to happen.

Na mijn burn-out, ben ik echt aan de slag gegaan met mezelf. Ik had geen andere keus. Ik was volledig opgebrand doordat ik aan alle kanten over grenzen heen was gegaan. Grenzen waarvan ik eigenlijk vaak niet eens wist dat ze bestonden. Door de afgelopen jaren heb ik veel geleerd over mezelf, en veel zaken verwerkt. Maar zelfs na al dat werk kan ik nog niet zeggen dat ik echt weet wat mij blij maakt. Het was nog altijd makkelijker om me op de ander te richten dan op mezelf. Beetje dom, Mandy! Ik vind het verschrikkelijk om te merken dat ik ook helemaal niet weet wat míj blij maakt, mij energie geeft.
Ik snak ernaar om de echte Mandy te leren kennen.

Nu ik in mijn nieuwe huisje woon en meer tijd voor mezelf heb/krijg, is het tijd voor de zoektocht naar wat mij blij maakt! Hoe ik dat ga doen? Zo veel mogelijk nieuwe, leuke, gekke dingen proberen en goed naar mijn gevoel luisteren! En al die dingen ga ik op Loverdose delen!

Wat zou ik volgens jou eens moeten proberen? Een nieuwe hobby? Een sport?
Uit een vliegtuig springen? Kom maar op met de tips!

happiness

Liefs Mandy