Ik heb enorm veel met muziek, ik zing graag en word vooral geraakt door teksten in een nummer. Eerder schreef ik al de kracht van muziek, dat artikel lees je hier! Als je mij volgt op mijn Instagram dan zie je mij regelmatig op Instagram Stories los gaan op nummers waar ik blij van word. Daar zit meestal wel een heel verhaal achter. Het leek me leuk om jullie elke maand mee te nemen in welke nummers bijzonder/belangrijk voor me waren.

Where to begin. Januari startte met de Balldrop op Times Square in New York. Er zijn slechtere plekken om het nieuwe jaar te beginnen toch?! De maand januari was een maand met goede voornemens (die zijn zeker nog niet allemaal gehaald), de verhuizing van het ene huis in Rotterdam naar het nieuwe huis in Rotterdam (nee, ik ben nog niet vertrokken uit Middelburg, ik zit 50% in Middelburg & 50% in Rotterdam) en de start van een nieuw sportregime.

Februari vind ik van oudsher altijd een sh*tmaand. Vaak is hij nat en grauw. Maar niet deze februari, sterker nog, op 26 februari hebben we voor het eerst de BBQ aangestoken. Ja, dit lees je goed. De BBQ in freakin’ februari. Wie nu nog durft te zeggen dat er geen klimaatverandering plaatsvindt?! Februari was bijkomen van al het gesjouw van de verhuizing, spannend omdat ik met bijzondere plannen bezig ben en ook een maand van afsluiten omdat het huis wat ik bezat met mijn ex in Wissenkerke officieel verkocht werd en passeerde bij de notaris. Kortom, een heftig maandje. Een maand waarin ik mijzelf realiseerde dat ik niet alles tegelijk kan (wanneer leer ik dat nou eens), een maand waarin ik kon opladen en ontspannen bij Jan die mij altijd (liefdevol) een spiegel voorhoudt en laat inzien dat ik helemaal niet zoveel hoef en ik begonnen ben om mijn huis in Middelburg weer klaar te maken voor de zomer.

Kortom, ik mag niet klagen en dat doe ik ook niet. Ik ga wat meer structuur voor mijzelf aanbrengen zodat ik meer tijd overhoud voor de dingen die mij echt blij maken. Zoals schrijven! Qua muziek gaat het deze maand weer alle kanten uit. Ik heb weer 5 nummers uitgekozen die mij aan deze maanden doen denken!

Fergie – Fergalicious

Dit is al jaren mijn favoriete workout-liedje. Aangezien ik begonnen ben met trainen om volgend jaar helemaal in topvorm in mijn trouwjurk te kunnen komt dit nummer meerdere keren per week voorbij!

Jason Mraz- Better With You

Ik vind deze muziek heerlijk. Het maakt me eigenlijk altijd vrolijk en ik vind het van die voorjaar-voor-de-eerste-keer-de-ramen-van-de-auto-open-muziek. Daarnaast pas de tekst zo ontzettend goed bij Jan en mij. Ik ben echt beter door en met hem en dat voelt goed! Superlekker nummertje!

 

Alicia Keys ft Jay Z – Empire State of Mind

Het is een traditie geworden. Elke keer als ik in NY ben trotseer ik de lange rijen (oké, ik koop een fast track ticket) en zoef met de lift naar de 86ste verdieping om daar die prachtige stad te aanschouwen terwijl ik mijn oortjes in doe en keihard Empire State of Mind draai. De laatste keren stond ik er in tranen omdat ik zo graag daar wilde wonen en omdat ik alles behalve echt gelukkig was. Zo anders was het dit keer. Ik wil er nog steeds graag wonen en de tranen waren er wel maar vooral omdat ik me zo gelukkig voelde. Groot verschil. Jan was nog niet op het Empire State geweest en ik vond het geweldig om er met hem te staan.

 

Mark Ronson Feat. Miley Cyrus – Nothing Breaks Like a Heart

Ik vind dit zo’n briljant nummer. Die met country doorspekte stem van Miley met weer een geweldig geproduceerd nummer van Mark Ronson. Ik vind het echt zo’n aftitelingsnummer van een goede film. Geen idee of dit zo is overigens, maar het zou me dus niet verbazen!

 

Cardi B & Bruno Mars – Please me

Ze doen het gewoon nog een keer samen. Dit duo had al eerder een plaatsje tijdens deze rubriek met Finesse maar hier hebben ze ook wel weer een lekker nummertje gemaakt. Sorry dat klinkt meer kinky dan dat ik het bedoel. Het zal de tekst van het nummer wel zijn wat deze slip of the tongue inspireerde 😉 See what I did there 🙂

 

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mijn maand(en) in muziek mee te beleven!