Ik heb enorm veel met muziek, ik zing graag en word vooral geraakt door teksten in een nummer. Eerder schreef ik al de kracht van muziek, dat artikel lees je hier! Als je mij volgt op mijn Instagram dan zie je mij regelmatig op Instagram Stories los gaan in de auto op nummers waar ik blij van word. Daar zit meestal wel een heel verhaal achter. Het leek me leuk om jullie elke maand mee te nemen in welke nummers bijzonder/belangrijk voor me waren.

Juni, wat kan ik er over zeggen? Ik ben even offline gegaan met MDM. Niet omdat ik dat graag wilde maar omdat er zo enorm veel gebeurt momenteel dat ik de writers block waar ik hier al over schreef, alleen maar groter en groter zag worden. En daar had ik dan weer stress van waardoor het nog erger werd. Vicieuze cirkel? Nogal! Maar daarover in een ander artikel meer. Juni was ook de maand van een heerlijke pre-summer met onverwachte hete dagen en zwoele nachten. Heerlijke lange avonden op het terras, een aantal leuke feestjes, kamperen op Gidifest, ontmoetingen met nieuwe, interessante mensen en langzamerhand steeds gelukkiger worden. De liedjes die voor mij bij deze maand horen zijn enorm uiteenlopend. Van Nederlandstalig tot een heel vrolijk nummer, een nostalgische nummer en nummers waarvan de tekst me enorm raakte.

Kijk en luister mee naar de nummers die mij deze maand raakten of bijzonder voor mij waren en waarom!

Disclaimer: De nummers hieronder zijn niet allemaal in de maand juni uitgekomen, er staan er bij die echt heel oud zijn!

Racoon – Oceaan

Een heel bijzonder iemand wees me pas weer op dit nummer en wow, dat raakte even diep. Nu heb ik dit nummer altijd al enorm mooi gevonden, vooral ook omdat je hier zo goed hoort dat het door een Zeeuw wordt gezongen. Sorry, ik ben wat chauvinistisch. Maar goed, terugkomend op de tekst..
De tekst is op zoveel manieren passend op de situatie waar ik nu in zit, met 1 been in een nieuw leven terwijl je een oud leven achter je hebt gelaten. Moeilijke afwikkelingen, meerdere belangen en hernieuwd geloof in de toekomst. Heel confronterend maar tegelijkertijd de mooiste kans om stappen te maken en zoveel te leren. Twee zinnen die mij pakken; ‘ik ben een eikel maar ik leer’,  wat mij zegt dat ik fouten mag maken, ik ben ook maar een mens die probeert het goed te doen en hier soms in faalt. En de zin; ‘Het leven jaagt geen angst meer aan, ik heb al zo ver moeten kruipen, het laatste stuk zal ook wel gaan, tot ik ga staan’. Bam. Geen uitleg meer nodig.

 

Calvin Harris ft Katy Perry, Pharrell, Big Sean – Feels

Een soort eighties-vibe-achtig nummer dat me gewoon heel vrolijk maakt. Komt zeker op mijn Summer-Spotify-playlist! Tropische verrassing deze zomer!

 

Carpenters – We’ve only just begun

Tja, that’s another cook zou Louis van Gaal zeggen. En dan zou hij ook gelijk hebben. Een vreemde eend in de bijt maar hij moest er hier bij deze maand. Ik ben opgegroeid met een vader en moeder die enorm van muziek hielden en heb hierdoor een brede muzikale opvoeding gehad. Mijn moeder was een Carpenters-fan en die platen en bandjes hebben we vroeger grijsgedraaid. Karen Carpenter heeft voor mij echt een ‘heimwee-stem’, vaag begrip dat gewoon verzonnen is binnen onze familie maar wat zo veel wil zeggen als dat haar stemgeluid zorgt dat ik een heimwee-gevoel krijg. Niet naar een plek of naar een tijd maar een soort nostalgisch, emotioneel beladen moment. Ik raaskal, sorry! Dit nummer is een heerlijke seventies meezinger met de boodschap dat het leven eigenlijk pas net begint. Dat zegt dat er nog zoveel te ontdekken is en dat er nog zoveel nieuwe horizons te delen zijn. Mooi, want dat is namelijk ook helemaal zo.

 

John Mayer – In the blood

Dit nummer beschrijft eigenlijk iets wat regelmatig door mijn hoofd spookt maar waarvan ik op een goede dag weet dat waar de tekst voor staat voor mij onzin is en wat er op een slechte dag voor zorgt dat ik er over pieker. In hoeverre kan je iets, een slechte gewoonte, een projectie, een onzekerheid of onstilbaar verlangen echt achter je laten. Het overwinnen? Zit dat in je bloed doordat je het hebt meegekregen van je ouders of is het afwasbaar als je maar lang en hard genoeg boent? Blijft een intrigerende vraag.

 

Dusty Springfield – Son of a Preacher man

We blijven in the seventies-sferen. Ik wil heel graag weer gaan zingen en tijdens Gidifest (de meerdaagse birthdaybash van mijn zwager) zongen we dit nummer onder begeleiding van een gitaar bij een kampvuur. Dat wakkerde het vuurtje bij mij ook weer aan en ik ga echt stappen ondernemen om de droom van lekker zingen in een bandje te laten uitkomen. Dus bedankt Dusty (en de zoon van de dominee natuurlijk)!

Dit waren de nummers die speciaal voor mij waren in de maand juni, heb jij een nummer dat echt bij de maand juni hoort? Laat het hieronder achter, ik ben benieuwd!

 

Liefs Mandy