Ik heb enorm veel met muziek, ik zing graag en word vooral geraakt door teksten in een nummer. Eerder schreef ik al de kracht van muziek, dat artikel lees je hier! Als je mij volgt op mijn Instagram dan zie je mij regelmatig op Instagram Stories los gaan op nummers waar ik blij van word. Daar zit meestal wel een heel verhaal achter. Het leek me leuk om jullie elke maand mee te nemen in welke nummers bijzonder/belangrijk voor me waren.

Ach de maand maart. Tja, wat moeten we er eens van zeggen? Het was een beetje een rommeltje. Een leuk rommeltje maar een rommeltje. Duncan die aan het genezen was van zijn operatie, veel opruimen in huis, wat voorstellingen in het theater, dagen Game of Thrones bingen in bed. Het weer zat niet echt mee dus dan mogen dat soort dingen ;-). Ik ging van rood haar terug naar blond. Veel gewerkt, veel gesport. Niet echt een maand om over naar huis te schrijven. Maar qua muziek genoeg leuks te melden dus kijk weer mee naar mijn maand in muziek!

Wayne Brady – Back in the Day

Oke, er zit een serieus Pharrell-sausje (of lees ‘gejat’ Marvin Gaye-sausje) over dit liedje maar ik houd ervan. Word er echt direct vrolijk van! Lekker pre party nummertje! Beetje John Legend meets Pharell meets Wil Smith. Je hebt slechtere combi’s als je het mij vraagt!

Jack Savoretti – Only you

Ik zag hem ooit in het voorprogramma van John Legend en man oh man wat heeft deze man een stem. Dat rauwe, waanzinnig. Ik vind niet vaak een voorprogramma echt goed maar ik heb toen direct zijn albums gekocht. Zijn stem raakte me intens. Teksten zijn prachtig. Only you is een prachtig nummer dat start als een kleine pianoballade die daarna echt zo krachtig wordt. Kippenvel elke keer als ik dit nummer hoor.

Herbie Hancock ft John Mayer – Stitched up

Lentezonnetje, Sublime FM op de radio, ramen naar beneden en een zacht briesje door de auto. Het teken dat de lente is begonnen. Lekker vrolijk nummertje. Geen zware teksten maar gewoon een heerlijk ‘niemandalletje’. Herbie & John, topcombinatie!

Dermot Kennedy – Power over me

Ik heb een zwak voor Ierse zangers. Dat accent, ik houd ervan. Deze 25-jarige zanger heeft zo’n superlekker sound, ik shazamde dit nummer en daarna stond het een tijd op repeat. Hij maakt echt hele toffe muziek. Toch maar eens een tripje Ierland plannen denk ik! Het begin van het nummer heeft (vind ik) trouwens een soort van GOT-vibe. Dat kan ook komen omdat we de 7 seizoenen in een maand hebben gebinged maar goed, ik vind het tof dus!

Lukas Graham – Love Someone

Deze tekst doet me zo ontzettend aan Jan denken. Deze tekst:

There are days
I wake up and I pinch myself
You’re with me, not someone else
And I am scared, yeah, I’m still scared
That it’s all a dream
‘Cause you still look perfect as days go by
Even the worst ones, you make me smile
I’d stop the world if it gave us time
Ik kan echt wakker worden in Jan’s armen, denken aan het afgelopen jaar en hoe gelukkig en veilig ik me heb gevoeld. Ik had echt niet gedacht dat ik me zo kon voelen en kan met momenten enorm bang zijn om dit te verliezen. Maar goed, Jan leert me dat ik meer in het nu moet leven en dat ‘vooruitjanken’ (ik vind het een geniaal woord) me niets oplevert. Dat klopt natuurlijk dus ik heb besloten maar weer naar hem te luisteren. Ik ben gewoon erg blij met deze man die mij onvoorwaardelijk steunt, elk moeilijk moment makkelijker voor me maakt en mij nog lief vindt terwijl ik alles behalve lief doe (onbegrijpelijk). Ik zou hier #blessed kunnen zetten maar dan spugen jullie misschien nog meer dan jullie nu al doen.  Oké, einde zoetsappig verhaal.