Ik heb enorm veel met muziek, ik zing graag en word vooral geraakt door teksten in een nummer. Eerder schreef ik al de kracht van muziek, dat artikel lees je hier! Als je mij volgt op mijn Instagram dan zie je mij regelmatig op Instagram Stories los gaan op nummers waar ik blij van word. Daar zit meestal wel een heel verhaal achter. Het leek me leuk om jullie elke maand mee te nemen in welke nummers bijzonder/belangrijk voor me waren.

September. Een maand van uitersten. Ik voelde me óf heel goed óf barslecht. Tja, dat heb je wel eens. Gelukkig heb ik lieve en slimme mensen om mij heen die me snel uit de dalen trekken (zonder voorbij te gaan aan het gevoel) en heb ik eigenlijk weinig om over te klagen. De leuke dingen deze maand waren onder andere het concert van Janelle Monae (lees straks meer), Duncan’s 4de verjaardag, een geweldige trip naar Parijs met superleuke mensen en heel veel fijne dagen in de zon! De liedjes die bij deze maand horen gaan van links naar rechts en van boven naar onderen. Een leuke eclectische mix! Kijk snel mee naar de soundtrack van deze maand!

Lizzo – Boys

Dit nummer heeft echt duizend keer op repeat gestaan. Wat een heerlijke beat, lekkere rap van een toffe zangeres/rapartieste. Ik vind deze sound echt heel erg tof. En laten we nou eerlijk zijn, niks mis mee om boys te bezingen toch? Ze maken het leven leuker!

Jambo Bwana -Them Mushrooms

Duncan zat in de auto een (voor mij) onverstaanbaar liedje te zingen waarvan ik dacht dat hij het zelf bedacht had. Tot ik heb een aantal Afrikaanse woorden (vraag me niet hoe ik die ken) hoorde zingen en me bedacht dat het thema op Duncan’s school ‘Afrika’ was. Dit Keniaanse liedje leerden de kleuters en ik vond het waanzinnig dat Duncan de woorden zo goed kende. Heel cute. Dit nummer moest dus vaak op repeat!

 

Janelle Monae – ‘I Like That’ LIVE IN AMSTERDAM

1 van de beste concerten die ik in lange tijd heb meegemaakt. Sowieso is Paradiso een briljante plek om een concert bij te wonen want intiem, prachtige setting en goede vibe. Maar Janelle Monae was elke cent waard. Wat een stem, wat een talent en wat pakte ze het publiek er geweldig bij. Kleine setting, niet te veel poespas en vooral heel erg feest. Ik ging er bijna high weg omdat ze zo veel energie uitstraalde en overbracht. Heb je ooit de kans om haar te gaan zien, DOEN!

Shakira – Waka waka

Oké, dit vond ik vroeger een lekker nummertje maar sinds Duncan weet dat dit vroeger een lievelingsnummer was van zijn zus Rosanne (ook wel bekend als zijn grootste voorbeeld) én het woord ‘Africa’ erin voor komt en dat zo lekker bij het schoolthema past, staat dit nummer continue op repeat. Jan heeft thuis een Apple Homepod en Duncan roept makkelijk zo’n 40 keer achter elkaar “Hey Siri, play Waka Waka by Shakira”. Wat Siri natuurlijk braaf doet. Met gevolg dat ik nu wel kan spugen als ik het begin van het nummer hoor, maar goed, Duncan die dan de clip goed heeft bekeken en het dansje probeert na te doen maakt een boel goed.

 

Billy Joel – Honesty

Roadtrip met Jan & Take naar Parijs, ik m’n stem kwijt dus ik kon niet zingen (dat deed me gewoon een beetje verdriet want niets lekkerder dan zingen tijdens een roadtrip) maar ergens toen we bijna in Parijs waren kwam ‘Honesty’ voorbij. Jan en Take hebben vroeger samen in een bandje gezeten en hebben allebei prachtige stemmen en klinken geweldig als ze tweestemmig zingen. Ze zongen dit nummer in de auto en ik was blij dat het donker was want het was zo mooi dat ik er tranen van in m’n ogen kreeg.


Wat een heerlijke diverse maand qua muziek, ik heb er van genoten! Ik hoop jullie ook!