Vroeger werd je gek aangekeken als je met een ‘zelfhulpboek’ aan de kassa stond; tegenwoordig ben je juist hip and happening als je bezig bent inzichten in jezelf te verkrijgen. Zowel online als in de boekenwinkel zijn honderden boeken te vinden die je beloven te helpen op je reis van zelfontdekking. Maar welke boeken moet je nou echt gelezen hebben?

Ik kom er voor uit, ik vind dit soort boeken heerlijk om te lezen en mijn boekenkast staat er vol mee. Van boeken die me hielpen bij een break-up tot boeken over meditatie en mindfullness. I’ve got them all! Ik deel dan ook graag mijn vijf favoriete boeken met jullie.

9200000010046942

Brené Brown – De kracht van kwetsbaarheid

Ik zag ooit de Ted Talk van Brené Brown en wist gelijk dat ik haar boek(en) wilde lezen. Een nuchtere dame met heel veel humor die beschrijft waar velen van ons mee zitten; hoe stel ik me kwetsbaar op? In dit boek beschrijft Brené verschillende situaties en hoe er mee om te gaan. Het boek is wetenschappelijk onderlegd en dat vind ik wel heel fijn. Het houdt je een spiegel voor en geeft je inzicht hoe je zelf met kwetsbaarheid omgaat. Het boek is geschreven alsof ze je persoonlijk toespreekt en dit maakt dat het boek je snel ‘pakt’.

Je vindt hem hier.

9200000036034901

Marie Kondo – Opgeruimd

Dit boek las ik omdat ik goed ben in spullen verzamelen en merk dat met de rommel die ontstaat, het ook rommeliger wordt in m’n hoofd. Ik raakte snel geïnspireerd door dit boek dat je veel tips geeft over het opruimen van je huis, je hoofd en je leven. Het is geen zwaar boek, is geschreven met veel humor en kan soms een tikje confronterend zijn. Ik hou daar wel van! Het boek heeft me wakker geschud en zorgde er zelfs voor dat ik niet kon wachten om vuilniszakken te kopen en aan de slag te gaan. Geloof me, dat betekent wel wat!

Je vindt hem hier.

9200000046552335

Elisabeth Gilbert – Big Magic

Eén van mijn lievelingsboeken is nog steeds Elisabeth’s eerste boek Eat Pray Love. Ik houd van haar humor, de manier waarop ze kritisch is naar zichzelf en dat ze kan schrijven alsof je een film voor je ziet. Big Magic is een ander soort boek dan Eat Pray Love maar met dezelfde frisheid en humor geschreven. Haar kijk op creativiteit weet ze op een inspirerende wijze over te brengen. Zeker voor mensen die houden van schrijven is dit boek een aanrader omdat ze vaak schrijft over de creativiteit die gebruikt wordt bij het schrijven.

Je vindt hem hier.

9200000009985314

Willem Glaudemans – Boek van vergeving

Vergeven is zo makkelijk nog niet. Iemand kunnen vergeven vergt vooral een heleboel van jezelf. In dit boek geeft Willem je handvatten om tot vergeving en zelfvergeving te komen. Het is helder geschreven, wordt niet te ‘zweverig’ en legt de lezer niets op. Hij beschrijft verschillende vergevingstechnieken en daagt je uit om dieper te kijken. Iemand kunnen vergeven is eigenlijk een cadeau aan jezelf. Overgave is hierbij het toverwoord. Een aanrader van mensen die verdriet (door iemand aangedaan) willen achterlaten.

Je vindt hem hier.

9200000036152609

Lisa Portengen – Het regent geluk

Ik ken Lisa inmiddels een aantal jaar en ben enorme fan van haar ‘movement’ Smart&Sexy. Toen ze het nieuws naar buiten bracht dat ze met Koos Janson (een cursus in wonderen) een boek ging schrijven wist ik dat ik het boek wilde lezen. Lisa heeft het tot haar missie gemaakt om positiviteit te verspreiden en vrouwen te empoweren. In dit boek geven ze je inzicht over hoe de cursus in wonderen werkt aan de hand van dagelijkse voorbeelden. Dit maakt het heel herkenbaar en makkelijk op je eigen leven toe te passen. Een inspirerend boek!

Je vindt hem hier.

 

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,’script’,’https://www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

ga(‘create’, ‘UA-85088600-1’, ‘auto’);
ga(‘send’, ‘pageview’);

</script>

BewarenBewaren

BewarenBewaren